NIEUWS

KINDERTELEFOON: 'VEEL STRESS EN PRESTATIEDRUK, OOK BIJ JONGE KINDEREN'

10 november 2022

Goede cijfers halen op school, geld verdienen met je (bij)baan en een omgeving die veel van je vraagt. De Kindertelefoon en de Alles Oké? Supportlijn voeren veel gesprekken met kinderen en jongvolwassenen over stress. ‘Vaak is het de opeenstapeling van factoren waardoor stress en mentale problemen ontstaan. We merken dat kinderen en jongvolwassenen veel druk ervaren in deze tijd. Vanuit school en studie, maar ook vanuit ouders.’ zegt Roline de Wilde, directeur Kindertelefoon en Alles Oké?. Lees hier het hele bericht.

FLINKE TOENAME GESPREKKEN OVER SEKSUEEL GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG BIJ KINDERTELEFOON

21 maart 2022

Wat doe je als iemand jou om een naaktfoto vraagt? En wat als deze in verkeerde handen valt? De Kindertelefoon ziet sinds het uitbreken van Corona een flinke toename in gesprekken over sexting, tijdens de lockdowns zelfs een verdubbeling. Ook werd er door meer kinderen gebeld en gechat over seksueel grensoverschrijdend gedrag online. Zo steeg het aantal gesprekken over bedreiging of chantage met (naakt)foto’s of video’s met 52% ten opzichte van 2019. Lees hier het hele bericht.

KINDERTELEFOON: RUZIES THUIS VAAK GEPAARD MET ONVEILIGHEID EN ANGST

15 november 2021

De Kindertelefoon spreekt veel kinderen die thuis structureel leven met ruzie. Uit een steekproef blijkt dat 63% van de gesprekken over ruzie van structurele aard is. In 37% van de gevallen gaat het om onveilige situaties omdat er daarnaast bijvoorbeeld lichamelijk of emotioneel geweld plaatsvindt. Daarom voert De Kindertelefoon samen met Veilig Thuis en het programma ‘Geweld hoort nergens thuis’ een preventiecampagne tegen huiselijk geweld: ‘Time-Out’. Lees hier het hele bericht.

SOCIAL MEDIA CAMPAGNE TEGEN KINDERMISHANDELING EN HUISELIJK GEWELD

Utrecht, 18 oktober 2021

Op maandag 18 oktober is een online preventiecampagne gestart om de aandacht te vestigen op huiselijk geweld tegen kinderen en jongeren. De campagne ‘Time-out’ is ontwikkeld door Veilig Thuis, het programma ‘Geweld hoort nergens thuis’ van het ministerie van VWS en De Kindertelefoon. Lees hier het hele bericht.

PIEK IN GESPREKKEN OVER PESTEN NA DE LOCKDOWN BIJ DE KINDERTELEFOON

Utrecht, 27 september 2021

Vanaf het moment dat de scholen weer opengingen na de tweede lockdown is het aantal gesprekken dat De Kindertelefoon voerde over pesten explosief gestegen. Het aantal steeg van gemiddeld 65 naar 98 gesprekken per dag afgelopen april. Dat is een stijging van bijna 50%. “Deze cijfers zijn ongekend. Het lijkt of de jongeren bezig zijn met een inhaalslag”, aldus Roline de Wilde, directeur van De Kindertelefoon. Lees hier het hele bericht.

KINDERTELEFOON VOERT NOG STEEDS ALARMEREND VEEL GESPREKKEN OVER EMOTIONELE PROBLEMEN

Utrecht, 6 mei 2021

Het aantal gesprekken dat De Kindertelefoon voert over emotionele problemen is de afgelopen periode wederom toegenomen, ondanks de gedeeltelijke heropening van de middelbare scholen. Roline de Wilde, directeur van De Kindertelefoon: “Er is door de opening enerzijds sprake van opluchting, maar er zijn ook grotere zorgen over leerachterstanden. Al met al zitten we nog steeds op een ongekend hoog aantal zware gesprekken per dag.” Lees hier het hele bericht.

Hé, welkom!

We plaatsen cookies om de website goed te laten werken én te verbeteren, niet om jou te volgen. Meer weten? Klik hier.