NIEUWS

KINDERTELEFOON VOERT MEER GESPREKKEN OVER EMOTIONELE PROBLEMEN EN HUISELIJK GEWELD

27 januari 2020

Kinderen bellen en chatten gedurende de tweede lockdown vaker met De Kindertelefoon over emotionele problemen dan in de eerste lockdown. En dat terwijl ze juist minder vaak contact opnemen over normale puberzaken als verliefdheid. “Het is ontzettend belangrijk dat kinderen die in huiselijk geweld situaties zitten of gevoelens van depressie ervaren hierover praten. Ik ben dan ook blij dat deze kinderen ons weten te vinden. Maar ik vind deze stijging, zeker in combinatie met de daling over onderwerpen als vriendschap en verliefdheid, zorgwekkend” aldus directeur Roline de Wilde. Lees hier het hele bericht.

VOORJAAR 2020: MEER GESPREKKEN OVER KINDERMISHANDELING

18 november 2020

In de maanden april, mei en juni voerde De Kindertelefoon aanzienlijk meer gesprekken over huiselijk geweld, incest en verwaarlozing. Kinderen die hierover contact opnamen voelden zich in hun eigen omgeving niet altijd gehoord of serieus genomen. Dit blijkt uit recent onderzoek van De Kindertelefoon op basis van chats en forumtopics. Dit maakt De Kindertelefoon bekend in de Week tegen Kindermishandeling. Lees hier het hele bericht.

'BLIJF NAAR ZE OMKIJKEN EN MAAK SIGNALEN VAN GEWELD BESPREEKBAAR'

16 november 2020

In Nederland groeit 3% van alle kinderen op in een onveilige gezinssituatie. Dat zijn meer dan 100.000 kinderen. Vandaag start De Week tegen Kindermishandeling waarin aandacht wordt gevraagd voor alle vormen van kindermishandeling: verwaarlozing, mishandeling, seksueel misbruik en kinderen die getuige zijn van huiselijk geweld. Nu de ‘donkere dagen’ eraan komen en de coronacrisis zijn weerslag heeft op het sociale leven, vragen De Kindertelefoon en Fier extra aandacht voor deze kinderen. Lees hier het hele bericht.

STIJGING GESPREKKEN DIGITAAL PESTEN BIJ DE KINDERTELEFOON

17 september 2020

Van 21 t/m 25 september 2020 is het de Week tegen Pesten. Pesten is van alle generaties, als  volwassene leer je hiermee om te gaan of zoek je hulp. Voor jongeren is dit vaak veel lastiger. Waar het pesten vroeger vooral op het schoolplein gebeurde, ziet De Kindertelefoon dat gesprekken steeds vaker over digitaal pesten gaan. Toen de scholen afgelopen april en mei gesloten waren als gevolg van de coronacrisis, registreerde De Kindertelefoon aanzienlijk meer gesprekken over digitaal pesten: 16,9% in april 2020 ten opzichte van 3,7% in april 2019 en 11,2% in mei 2020 vergeleken met 3,7% van diezelfde maand in 2019. Pesten begint vaak op het schoolplein en gaat vervolgens digitaal verder. Lees hier het hele persbericht.

NIEUWE GROEP KINDEREN VOELT ZICH EENZAAM

16 juli 2020

De helft van de jongeren in Nederland voelt zich wel eens eenzaam. Dit wordt lang niet altijd veroorzaakt door een gebrek aan sociale contacten. Gevoelens van eenzaamheid komen ook voor bij jongeren die deze contacten wel hebben. Zij kunnen bijvoorbeeld hun verhaal niet kwijt omdat ze oprechte interesse bij een ander missen. Dit blijkt uit recent onderzoek van De Kindertelefoon op basis van chats en forumtopics. De afgelopen coronaperiode heeft gezorgd voor een nieuwe groep kinderen die zich eenzaam voelt. Lees hier het hele persbericht.

KINDERTELEFOON IN DE BRES VOOR THUISZITTERS: 'JUIST NU HEBBEN KINDEREN ONS NODIG!'

19 maart 2020

De komende tijd zullen onder andere scholen en sportclubs gesloten zijn om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat de meeste kinderen de komende tijd thuis komen te zitten. Veel kinderen maken zich zorgen: over dierbaren, school en een verslechterende thuissituatie. Daarom is een organisatie als De Kindertelefoon, dé gesprekspartner voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar, harder nodig dan ooit. Lees hier het hele persbericht.

Hé, welkom!

We plaatsen cookies om de website goed te laten werken én te verbeteren, niet om jou te volgen. Meer weten? Klik hier.