VRIJWILLIGER WORDEN?

 

Wat goed dat je interesse hebt om vrijwilliger te worden bij De Kindertelefoon. Op dit moment is het voor een aantal locaties mogelijk om je aan te melden voor de geïnteresseerdenlijst. Heb je interesse? Zie de mogelijkheden hieronder.

 

Wat fijn dat jij je wilt inzetten als vrijwilliger bij De Kindertelefoon! We werken momenteel met een geïnteresseerdenlijst met een beperkt aantal plekken. Vanuit deze lijst worden vrijwilligers geselecteerd zodra de trainingen weer starten (dit kan echter wel nog even duren). Op dit moment staat de lijst open voor de locaties Tilburg, Utrecht, Rotterdam en Almelo. Wil je vrijwilliger worden op een andere locatie? Dan moeten we je op dit moment helaas teleurstellen. De geïnteresseerdenlijst is op dit moment vol. Wel raden we je aan deze pagina goed in de gaten te houden!

 
Vrijwilliger worden bij De Kindertelefoon gaat als volgt:  

 • Lees eerst de uitgebreide info door.
 • Ben je enthousiast om vrijwilliger te worden bij De Kindertelefoon? Vul dan dit aanmeldformulier in.
 • Je ontvangt vervolgens van ons per mail een uitgebreide vragenlijst. Deze vul je in en stuur je samen met je CV naar ons toe. 
 • Nu sta je op de geïnteresseerdenlijst en is het wachten tot er een plekje vrijkomt op jouw locatie! Dit is afhankelijk van de vraag van het kind, en de uitstroom van huidige vrijwilligers. Goed om te weten: soms kan het wel even duren.
 • Zodra er plek vrij komt selecteren we de geschikte kandidaten, deze ontvangen een uitnodiging voor een (digitaal) telefonisch selectiegesprek. Het kan ook zijn dat er geen match is, daarover ontvang je dan per mail een bericht.
 • Aangenomen om te starten met de training? gefeliciteerd! je bent nu aspirant vrijwilliger. Voordat je kunt beginnen als vrijwilliger volg je bij ons een intensief trainingsprogramma*. Je wordt opgeleid om kinderen te woord te staan volgens de speciale methodiek van De Kindertelefoon.
 • Nu ben je klaar om kinderen te woord te staan als vrijwilliger van De Kindertelefoon!  
   

  * Omdat je een intensieve training van ons krijgt, richten wij ons op aspirant-vrijwilligers die het voornemen hebben om zich minimaal een jaar aan De Kindertelefoon te verbinden.  
   

Ben jij tussen de 16 en 18 jaar oud en woonachtig in of nabij Tilburg of Almelo? We zijn op zoek naar jonge vrijwilligers die hulp willen bieden aan leeftijdsgenoten. Jongens en meisjes die via de chat met tieners in gesprek gaan en zelf ook hun luister- en gespreksvaardigheden willen verbeteren. Klik hier voor meer informatie. Wil je stage lopen bij De Kindertelefoon? Hier lees je er meer over.

Meld je hier aan als jonge vrijwilliger

quote

Ik ben als vrijwilliger begonnen om ervaring op te doen en iets te kunnen betekenen voor een ander. Ik kom nog altijd met een voldaan gevoel terug na een dienst, omdat ik weet dat ik een aantal kinderen écht verder heb kunnen helpen.

Dominique, vrijwilliger sinds 2013
 
quote

Ik wilde graag echt iets zinvols doen, naast werken en leuke dingen doen met mijn gezin en familie. Dat heb ik gevonden bij De Kindertelefoon. De vaardigheden die ik hier heb geleerd, daar heb ik elke dag iets aan.

Roel, vrijwilliger sinds 2019
 

Hé, welkom!

We plaatsen cookies om de website goed te laten werken én te verbeteren, niet om jou te volgen. Meer weten? Klik hier.