VRIJWILLIGER WORDEN?

Wil jij je graag inzetten voor kinderen en jongeren in Nederland?
Je bezighouden met werk dat er echt toe doet? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden. 

Reguliere vrijwilliger

Wat fijn dat jij je wil inzetten als vrijwilliger bij De Kindertelefoon! We hebben de laatste tijd zo veel aanmeldingen ontvangen, dat de trainingen op dit moment vol zitten.


We raden je aan om onze website regelmatig in de gaten te houden. Zodra er weer ruimte is om nieuwe vrijwilligers op te leiden, passen we dit hier direct aan. We hopen dan alsnog kennis met je te mogen maken!


Goed om te weten is dat je eerst een intensieve training doorloopt alvorens je plaats kunt nemen achter de telefoon en chat; we richten ons dan ook op aspirant-vrijwilligers die het voornemen hebben om zich minimaal een jaar aan De Kindertelefoon te verbinden.


In deze training word je opgeleid om kinderen te woord te staan volgens de speciale methodiek van De Kindertelefoon. Normaliter vindt deze training plaats in grotere groepen en voornamelijk face-to-face, maar op dit moment via een digitale alternatief. Wil je alvast meer weten? Klik hier!

Ben jij tussen de 16 en 18 jaar oud en woonachtig in of nabij Tilburg? We zijn op zoek naar jonge vrijwilligers die hulp willen bieden aan leeftijdsgenoten. Jongens en meisjes die via de chat met tieners in gesprek gaan en zelf ook hun luister- en gespreksvaardigheden willen verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

Op dit moment is het alleen mogelijk om je aan te melden voor locatie Tilburg.

Meld je hier aan als vrijwilliger


Ervaringsplekken voor jonge vrijwilligers

De Kindertelefoon heeft in Almelo en Tilburg ervaringsplekken voor jongeren tussen de 16 en 19 jaar oud. Je kunt aan de slag als vrijwilliger voor de chat met jongeren. Een kanaal waar je vanuit je eigen ervaring kunt chatten met leeftijdsgenoten die contact zoeken met De Kindertelefoon. Lees hier meer over het profiel van de jonge vrijwilliger. Solliciteer hier en vermeld daarbij dat je graag stage wilt lopen.


Stage als vrijwilliger bij De Kindertelefoon

Als student (ongeacht leeftijd, voltijd of deeltijdstudie) kun je ook vrijwilliger worden bij De Kindertelefoon. Deze ervaring kun je mogelijk omzetten in studiepunten voor je opleiding. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om het vrijwilligerswerk in te zetten als stage in het 1e of 2e jaar van je hbo-opleiding (onder andere de opleidingen toegepaste psychologie, pedagogiek, MWD of Social Studies en PABO).

  • Ben je gemiddeld tussen de 4 uur (1e jaars) of 6-8 uur (2e jaars) per week inzetbaar binnen de primaire dienstverlening van De Kindertelefoon (telefoon, chat, forum, website, gastlessen)?
  • Kun je een jaar stagelopen bij de Kindertelefoon?

Solliciteer hier en vermeld in je motivatie dat je het vrijwilligerswerk graag voor je opleiding wilt inzetten.

Ben je een 3e of 4e jaars student van een hbo-opleiding?
Elk jaar is er een beperkt aantal stageplekken beschikbaar op een van onze zeven werklocaties. Interesse? Solliciteer hier en vermeld daarbij dat je graag stage wilt lopen.


Afstudeeronderzoek voor HBO en WO-studenten

Er is beperkt ruimte voor afstudeeronderzoeken in de eindfase van het HBO of de WO bachelor- of masterfase. Neem contact op met landelijkbureau@kindertelefoon.nl voor eventuele beschikbaarheid.

Let op: de werkzaamheden van De Kindertelefoon sluiten niet aan bij de eisen die worden gesteld aan stages in de masterfase van sociale, psychologische en (ortho)pedagogische opleidingen.

quote

Ik ben als vrijwilliger begonnen om ervaring op te doen en iets te kunnen betekenen voor een ander. Ik kom nog altijd met een voldaan gevoel terug na een dienst, omdat ik weet dat ik een aantal kinderen écht verder heb kunnen helpen.

Dominique, vrijwilliger sinds 2013
 
quote

Ik wilde graag echt iets zinvols doen, naast werken en leuke dingen doen met mijn gezin en familie. Dat heb ik gevonden bij De Kindertelefoon. De vaardigheden die ik hier heb geleerd, daar heb ik elke dag iets aan.

Roel, vrijwilliger sinds 2019
 

Hé, welkom!

We plaatsen cookies om de website goed te laten werken én te verbeteren, niet om jou te volgen. Meer weten? Klik hier.