VAN SCHOOL TOT SEKS

Met De Kindertelefoon kun je
over alles praten.

De Kindertelefoon is de plek in Nederland waar kinderen elke dag gratis vertrouwelijke Gesprekken kunnen voeren over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen Bespreken met mensen in hun omgeving.

We geven hiermee invulling aan artikel 12 en 13 van het Verdrag van de Rechten van Het kind: kinderen ervaren dat er naar hen geluisterd wordt en dat zij serieus genomen Worden, zodat zij leren vertrouwen op zichzelf en kunnen uitgroeien tot actieve burgers In onze participatiemaatschappij. Het doel is om het zelf-oplossend vermogen van Kinderen te vergroten (empowerment).

Screen Shot 2020-01-27 at 11.44.20 AM

ONTMOET 9 VAN ONZE 500 VRIJWILLIGERS

Onze ruim 500 professioneel getrainde vrijwilligers helpen kinderen verder. Dit doen ze door naar de kinderen te luisteren, hun vragen te beantwoorden en samen met het kind naar oplossingen te zoeken. Zo nodig verwijzen onze vrijwilligers kinderen door naar de best beschikbare (specialistische) hulp en ondersteunen hen bij het zetten van een volgende stap.

 
 
 
 
 
 
 
 
quote

Ik vind het heel bijzonder dat kinderen je toelaten in hun verhaal. Zodra je de chat opent of de telefoon opneemt, is er vrijwel meteen vertrouwen. Je mag heel snel dichtbij komen.

Roos, vrijwilliger sinds 2010
 

 
JE KUNT OOK MET EEN 
LEEFTIJDSGENOOT PRATEN

Sommige jongeren praten liever met iemand van hun eigen leeftijd dan met een volwassene. Dat kan bij De Kindertelefoon. Onze ca. 50 jonge vrijwilligers zijn tussen de 16 en 19 jaar oud. Elke werkdag tussen 18:00 en 20:00 uur kunnen jongeren met een van onze jonge vrijwilligers chatten. Zij hebben een korte training gevolgd waarin ze de ‘basics’ van een Kindertelefoongesprek hebben geleerd. Naast dat zij, net als volwassen vrijwilligers, in een gesprek luisteren en met jongeren meedenken kunnen ze ook hun eigen ervaring en mening over een onderwerp delen. Dat maakt een gesprek met een jonge vrijwilliger een beetje anders dan met een volwassen vrijwilliger.

 
 
 
 
 
 
 
 
quote

Het mooie aan jonge vrijwilliger zijn is dat, jongeren gebruik kunnen maken van mijn ervaringen!

Rien, vrijwilliger sinds 2012
 
 

WIL JIJ MET EEN VAN ONZE VRIJWILLIGERS PRATEN?

Dat kan gratis en vertrouwelijk via 0800-0432 of via de chat.

Hé, welkom!

We plaatsen cookies om de website goed te laten werken én te verbeteren, niet om jou te volgen. Meer weten? Klik hier.