JONGERENRAAD

Geef je op voor de selectiedag!

 

Hoe kan De Kindertelefoon kinderen en jongeren het beste bereiken? Wat moeten we wel of juist niet zeggen op social media? Daarover denkt de jongerenraad met ons mee. Want wie kan De Kindertelefoon nou beter adviseren dan jongeren zelf? 
 
De jongerenraad bestaat uit gemotiveerde jongens en meiden die minimaal 12 en maximaal 17 jaar oud zijn. Zij denken met ons mee en adviseren ons. Of ze nu met de directeur om tafel zitten of met ons meedenken hoe we onze kanalen (bellen, chatten, forum) kunnen verbeteren: deze jongeren krijgen een jaar lang een speciale plek in het team van De Kindertelefoon!

Heb je een vraag over de jongerenraad?
Mail dan naar meedenken@kindertelefoon.nl

Geef je wel graag je mening maar liever online, zonder bijeenkomsten?
Meld je dan aan voor ons online jongerenpanel.


De jongerenraad komt vijf keer per schooljaar bij elkaar met de hele raad. Dit is altijd op donderdag, op een van de locaties van De Kindertelefoon. In 2021–2022 zal dit zijn in de maanden september (selectiedag), november, februari, april en juni.


Tijdens deze bijeenkomsten geef je je mening en advies. Ook leer je de organisatie goed kennen en praat je met vrijwilligers en medewerkers. Een echt kijkje achter de schermen!


Verder mailen we je tussendoor soms met een vraag, bijvoorbeeld als we je mening willen weten over een nieuwe campagne, wanneer we landelijk aandacht besteden aan onderwerpen zoals pesten. Ook kan het zijn dat we je benaderen voor een extra bijeenkomst of het maken van een vlog. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht, dus alleen als je er tijd voor hebt en het leuk vindt om te doen. 

Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om met ons mee te denken en je mening te geven. En dat je dat graag doet in een groep met andere jongeren. Je hoeft niet eerder met De Kindertelefoon contact te hebben gehad (via bellen, chatten of forum), maar dat mag natuurlijk wel. We willen graag zoveel mogelijk verschillende jongeren in de jongerenraad: van rustig tot druk, jongens en meiden, van alle leeftijden, met verschillende schoolniveaus en achtergronden en uit alle delen van het land! 
 

  • Je bent minimaal 12 jaar en maximaal 17 jaar oud;
  • Je vindt het leuk om je mening te geven;
  • Je bent enthousiast, een doorzetter en wilt graag iets betekenen voor anderen;
  • Je kunt in het schooljaar 2021-2022 vijf keer naar De Kindertelefoon komen op verschillende locaties in het land, van Groningen tot aan Tilburg. In verband met corona hebben we afgelopen jaar de bijeenkomsten online gehouden; hopelijk lukt dit nu weer in het echt!

Wil jij graag bij de jongerenraad? Meld je dan aan voor de selectiedag!

Deze vindt plaats op 23 september. Aanmelden kan t/m 26 augustus. Uit alle aanmeldingen nodigen we ongeveer 30 jongeren uit. De Kindertelefoon streeft naar een mix van jongeren met verschillende opleidingsniveaus, achtergronden, interesses, ervaringen en meningen. Als je wordt uitgenodigd zorgt De Kindertelefoon voor een brief waarmee je op school toestemming kunt vragen om vrij te krijgen.

Op de selectiedag maken we kennis, wij met jou en jij met ons! Tijdens deze dag:

  • kom je meer te weten over De Kindertelefoon en de jongerenraad;
  • maak je kennis met andere jongeren die zich hebben aangemeld;
  • denk je mee over een casus van De Kindertelefoon.
     

Na de selectiedag kiezen we 10 tot 15 jongeren uit voor de jongerenraad 2021-2022.

Klik hier om je aan te melden!

Hé, welkom!

We plaatsen cookies om de website goed te laten werken én te verbeteren, niet om jou te volgen. Meer weten? Klik hier.