JONGERENRAAD

 

Hoe kan De Kindertelefoon kinderen en jongeren het beste bereiken? Wat moeten we wel of juist niet zeggen op social media? Hoe kunnen we onze kanalen (bellen, chatten, forum) verbeteren? Daarover denkt de jongerenraad met ons mee. Want wie kan De Kindertelefoon nou beter adviseren dan jongeren zelf? 
 
Voor de jongerenraad zoeken we gemotiveerde jongens en meisjes die minimaal 12 en maximaal 17 jaar oud zijn, die met ons mee willen denken en ons willen adviseren. Of je nu met de directeur van De Kindertelefoon om tafel zit of een cheque in ontvangst neemt op een gala: jij krijgt een jaar lang een speciale plek in het team van De Kindertelefoon. 

Heb je een vraag over de jongerenraad?
Mail dan naar meedenken@kindertelefoon.nl

Geef je wel graag je mening maar liever online, zonder bijeenkomsten?
Meld je dan aan voor ons online jongerenpanel.


De jongerenraad komt vijf keer per schooljaar bij elkaar met de hele raad. Dit is altijd op donderdag, op een van de locaties van De Kindertelefoon. In 2020–2021 in de maanden september (selectiedag), november, februari, april en juni. Tijdens deze bijeenkomsten geef je je mening en advies. Ook leer je de organisatie goed kennen en praat je met vrijwilligers en medewerkers. Je krijgt ook de kans om interessante trainingen te volgen, zoals: hoe worden vrijwilligers bij De Kindertelefoon getraind in het voeren van gesprekken?

Verder mailen we je tussendoor soms met een vraag, bijvoorbeeld als we je mening willen weten over een nieuwe campagne, wanneer we landelijk aandacht besteden aan onderwerpen zoals pesten. Ook kan het zijn dat we je benaderen voor een extra bijeenkomst of het maken van een vlog. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht, dus alleen als je er tijd voor hebt en het leuk vindt om te doen. 

Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om met ons mee te denken en je mening te geven. En dat je dat graag doet in een groep met andere jongeren. Je hoeft niet eerder met De Kindertelefoon contact te hebben gehad (via bellen, chatten of forum), maar dat mag natuurlijk wel. We willen graag zoveel mogelijk verschillende jongeren in de jongerenraad: van rustig tot druk, jongens en meiden, van alle leeftijden, met verschillende schoolniveaus en achtergronden en uit alle delen van het land! 
 

  • Je bent minimaal 12 jaar en maximaal 17 jaar oud;
  • Je vindt het leuk om je mening te geven;
  • Je bent enthousiast, een doorzetter en wilt graag iets betekenen voor anderen;
  • Je kunt in het schooljaar 2020-2021 vijf keer naar De Kindertelefoon komen op verschillende locaties in het land, van Groningen tot aan Tilburg;
  • Je kunt aanwezig zijn bij de selectiedag op 24 september. 

Wil jij graag bij de jongerenraad? Vanaf 21 juli kun je je op onze website aanmelden voor de selectiedag op 24 september! Uit alle aanmeldingen nodigen we ongeveer 30 jongeren uit. De Kindertelefoon streeft naar een mix van jongeren met verschillende opleidingsniveaus, achtergronden, interesses, ervaringen en meningen. Als je wordt uitgenodigd zorgt De Kindertelefoon voor een brief waarmee je op school toestemming kunt vragen om vrij te krijgen. 

Op de selectiedag maken we kennis, wij met jou en jij met ons! Tijdens deze dag: 

  • kom je meer te weten over De Kindertelefoon en de jongerenraad; 
  • maak je kennis met andere jongeren die zich hebben aangemeld;
  • denk je mee over een casus van De Kindertelefoon.

Na de selectiedag kiezen we 10 tot 15 jongeren uit voor de jongerenraad 2020-2021. 

Vanwege Corona werken we op de selectiedag met rondes. Elke ronde laten we een groepje van +/- 10 jongeren komen. Op die manier kunnen we 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ook zorgen we o.a. voor desinfecterende handgel en papieren handdoekjes. 

Je kunt je hier aanmelden tot en met 25 augustus!

Hé! Wat goed dat je er bent.

Wij zijn dol op koekjes, maar wel om op te eten. Niet om jou te volgen dus. Toch zijn sommige nodig om de website goed te laten werken én te verbeteren. Meer weten? Klik hier.