JONGERENRAAD

 

Hoe kan De Kindertelefoon kinderen en jongeren het beste bereiken? Wat moeten we wel of juist niet zeggen op social media? Hoe kunnen we onze kanalen (bellen, chatten, forum) verbeteren? Daarover denkt de jongerenraad met ons mee. Want wie kan De Kindertelefoon nou beter adviseren dan jongeren zelf? 
 
De jongerenraad bestaat uit gemotiveerde jongens en meiden die minimaal 12 en maximaal 17 jaar oud zijn. Zij denken met ons mee en adviseren ons. Of ze nu met de directeur van De Kindertelefoon om tafel zitten of een cheque in ontvangst nemen op een gala: deze jongeren krijgen een jaar lang een speciale plek in het team van De Kindertelefoon!

Heb je een vraag over de jongerenraad?
Mail dan naar meedenken@kindertelefoon.nl

Geef je wel graag je mening maar liever online, zonder bijeenkomsten?
Meld je dan aan voor ons online jongerenpanel.


De jongerenraad komt vijf keer per schooljaar bij elkaar met de hele raad. Dit is altijd op donderdag, op een van de locaties van De Kindertelefoon. In 2020–2021 in de maanden september (selectiedag), november, februari, april en juni. Tijdens deze bijeenkomsten geef je je mening en advies. Ook leer je de organisatie goed kennen en praat je met vrijwilligers en medewerkers. Je krijgt ook de kans om interessante trainingen te volgen, zoals: hoe worden vrijwilligers bij De Kindertelefoon getraind in het voeren van gesprekken?

Verder mailen we je tussendoor soms met een vraag, bijvoorbeeld als we je mening willen weten over een nieuwe campagne, wanneer we landelijk aandacht besteden aan onderwerpen zoals pesten. Ook kan het zijn dat we je benaderen voor een extra bijeenkomst of het maken van een vlog. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht, dus alleen als je er tijd voor hebt en het leuk vindt om te doen. 

Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om met ons mee te denken en je mening te geven. En dat je dat graag doet in een groep met andere jongeren. Je hoeft niet eerder met De Kindertelefoon contact te hebben gehad (via bellen, chatten of forum), maar dat mag natuurlijk wel. We willen graag zoveel mogelijk verschillende jongeren in de jongerenraad: van rustig tot druk, jongens en meiden, van alle leeftijden, met verschillende schoolniveaus en achtergronden en uit alle delen van het land! 
 

  • Je bent minimaal 12 jaar en maximaal 17 jaar oud;
  • Je vindt het leuk om je mening te geven;
  • Je bent enthousiast, een doorzetter en wilt graag iets betekenen voor anderen;
  • Je kunt in het schooljaar 2020-2021 vijf keer naar De Kindertelefoon komen op verschillende locaties in het land, van Groningen tot aan Tilburg.

De inschrijving voor de jongerenraad is op dit moment gesloten. De volgende selectiedag voor het schooljaar 2021-2022 vindt in juni 2021 plaats. De exacte datum wordt nog bekend gemaakt.

Hé, welkom!

We plaatsen cookies om de website goed te laten werken én te verbeteren, niet om jou te volgen. Meer weten? Klik hier.