TERUGKOMCHAT (8-18 JAAR)

MAANDAG, WOENSDAG, VRIJDAG: 18 TOT 21 UUR
ZONDAG: 14 TOT 17 UUR


Sinds kort is het mogelijk om een paar keer met ons te chatten over hetzelfde onderwerp, zonder dat jij opnieuw jouw verhaal hoeft te vertellen. De terugkomchat wordt op dit moment getest en is dus nog niet beschikbaar voor alle kinderen. Zodra alles goed werkt kunnen alle kinderen hier gebruik van maken.

Jij hebt van een vrijwilliger een link naar de terugkomchat gekregen omdat één gesprek misschien te weinig is voor wat jij aan ons wilt vertellen. In twee of drie gesprekken vertel je ons wat jou bezig houdt en denken wij met je mee. We vinden niks gek.

Jij bepaalt zelf welke informatie wordt opgeslagen. Op die manier hoef je de volgende keer niet weer hetzelfde te vertellen. Alles wat je zegt blijft tussen jou en De Kindertelefoon. Sla deze site (www.kindertelefoon.nl/terugkomchat) goed op. De link heb je nodig om weer terug te komen en door te gaan met je gesprek.  
 
 

HOE START IN MIJN EERSTE TERUGKOMCHAT?

 1. Maak een account aan door een naam en een wachtwoord te kiezen. Dit hoeft niet je echte naam te zijn.  
 2. Geef toestemming voor het bewaren van je gegevens. Lees meer in ons privacystatement
 3. Vul je leeftijd, geslacht en waar je het in de gesprekken over wilt hebben in (dit heb je misschien al samen met een vrijwilliger voorbereid). 
 4. Als je er klaar voor bent druk je rechtsboven op ‘chatten’.
 5. Kies bij online vrijwilligers voor ‘eerst beschikbare’ en druk op selecteer.  
 6. Je mag invullen wat je hoopt dat er anders is na de gesprekken en hoe je je voelt, maar dat hoeft niet. Als je dit niet invult kan je de chat gewoon starten.  
 7. Start met chatten door te klikken op ‘start chat’. Het kan zijn dat je even moet wachten.  

HOE WERKT EEN VERVOLGGESPREK

 

 1. Log in met je naam en wachtwoord.
 2. Bij ‘over mij’ zie je wat de vrijwilliger (in overleg met jou) heeft opgeslagen over jullie vorige gesprek(ken).  
 3. In het vakje ‘vul dit tussen de gesprekken in als je wil’ kan je zelf nog wat toevoegen. 
 4. Zodra jij een nieuwe chat start krijgt de vrijwilliger deze pagina en jouw vorige chat(s) te zien. Zo kan de vrijwilliger doorgaan met waar je de vorige keer was gebleven.  
 

KAN IK OOK PRATEN MET DEZELFDE VRIJWILLIGER?

Zeker! Vraag dan aan het eind van een gesprek wanneer hij of zij er weer is. Dit kan vaak wel een weekje duren. Ook moet je vaak wat langer wachten tot je bij deze vrijwilliger terecht kan. Natuurlijk komt het wel eens voor dat de vrijwilliger er toch niet is (bijvoorbeeld omdat diegene ziek is). Gelukkig zijn al onze terugkomchat vrijwilligers heel goed getraind om goed met jou verder te kunnen praten.

 

KAN IK NOG WAT DOEN OM TE HELPEN?

Heel graag! Omdat dit een nieuwe chat van De Kindertelefoon is horen we heel graag jouw mening. Hoe uitgebreider jij antwoord geeft op de vragen na jouw laatste gesprek, hoe beter wij de terugkomchat kunnen maken. De vrijwilliger ziet jouw antwoorden niet.  Heb je daarnaast nog tips of  ideeën? Laat het ons weten!

 

Hé, welkom!

We plaatsen cookies om de website goed te laten werken én te verbeteren, niet om jou te volgen. Meer weten? Klik hier.