Werk en vrijwilligers

Wil jij je graag inzetten voor kinderen en jongeren in Nederland? Je bezighouden met werk dat er echt toe doet? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden. 

Vrijwilliger telefoon & chat 

Reguliere vrijwilliger
Ben je voornemens om je voor langere tijd (minimaal een jaar) aan De Kindertelefoon te verbinden, dan kun je je je aanmelden als reguliere vrijwilliger. De informatie over dit traject lees je hier 

Goed om te weten is dat je eerst een intensieve training doorloopt alvorens je plaats kunt nemen achter de telefoon en chat. In deze training wordt je opgeleid en begeleid om kinderen te woord te staan volgens de speciale methodiek van De Kindertelefoon. Normaliter vindt deze training plaats in grotere groepen en voornamelijk face-to-face, op dit moment ontwikkelen wij een nieuwe training, die het mogelijk maakt dit zoveel mogelijk digitaal te doen, zodat we de richtlijnen van het RIVM volledig kunnen volgen. Zoals je zult begrijpen is dit erg arbeidsintensief. De verwachte startdatum van deze training is op dit moment eind april. We informeren je daar na aanmelding uiteraard spoedig over. 

Tijdelijk (12-16 u/pw) beschikbaar in de coronacrisis?

Dan is er een verkort traject!

We hebben de afgelopen periode ontzettend veel aanmeldingen ontvangen, fantastisch! Dit is de reden dat we op dit moment een pauze hebben ingelast in de aanmeldprocedure voor het ‘verkorte traject’. We verwerken nu eerst de ontvangen aanmeldingen en zodra er weer ruimte ontstaat, verschijnt hier een nieuwe oproep. Voor het aanmelden gelden aparte selectiecriteria op basis van kennis en ervaring. Houd de site dus goed in de gaten, we waarderen je betrokkenheid zeer! Het is wel nog steeds mogelijk om je aan te melden als reguliere vrijwilliger, in dat geval ben je voornemens je voor minimaal een jaar te verbinden aan De Kindertelefoon. De informatie over dit traject lees je hier. 

Wil je je op een andere manier inzetten voor De Kindertelefoon? Kijk dan hieronder voor de mogelijkheden: 

Vrijwilliger telefoon en chat (18 jaar en ouder)

Ben je tijdelijk beschikbaar (12-16 u/pw) i.v.m. de coronacrisis?
Bekijk dan eerst bovenstaande informatie. Wil je je langere tijd verbinden
aan De Kindertelefoon als reguliere vrijwilliger? Lees eerst hier alle
belangrijke informatie goed door. Vervolgens kun je je hier aanmelden
voor de basistraining.

Vrijwilliger gastlesgever (18 jaar en ouder)

Je bent 18 en jaar of ouder en het lijkt je leuk om het werk van De Kindertelefoon onder de aandacht te brengen bij kinderen en jongeren via gastlessen op scholen. Klik
hier voor meer informatie en meld je hier aan als gastlesgever.

Jonge vrijwilliger

Je bent tussen de 16 en 18 jaar oud en woonachtig in of nabij Almelo of Tilburg. We zijn op zoek naar jonge vrijwilligers die hulp willen bieden aan leeftijdsgenoten. Jongens en meisjes die via de chat met tieners in gesprek gaan en zelf ook hun luister- en gespreksvaardigheden willen verbeteren. Klik hier voor meer informatie en meld je hier aan als vrijwilliger.

Ik wil graag werken als stagiair

Ervaringsplekken voor jonge vrijwilligers
De Kindertelefoon heeft in Almelo en Tilburg ervaringsplekken voor jongeren tussen de 16 en 19 jaar oud. Je kunt aan de slag als vrijwilliger voor de chat met jongeren. Een kanaal waar je vanuit je eigen ervaring kunt chatten met leeftijdsgenoten die contact zoeken met De Kindertelefoon. Lees hier meer over het profiel van de jonge vrijwilliger. Solliciteer hier en vermeld daarbij dat je graag stage wilt lopen.

Stage als vrijwilliger bij De Kindertelefoon
Als student (ongeacht leeftijd, voltijd of deeltijdstudie) kun je ook vrijwilliger worden bij De Kindertelefoon. Deze ervaring kun je mogelijk omzetten in studiepunten voor je opleiding. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om het vrijwilligerswerk in te zetten als stage in het 1e of 2e jaar van je hbo-opleiding (onder andere de opleidingen toegepaste psychologie, pedagogiek, MWD of Social Studies en PABO).

  • Ben je gemiddeld tussen de 4 uur (1e jaars) of 6-8 uur (2e jaars) per week inzetbaar binnen de primaire dienstverlening van De Kindertelefoon (telefoon, chat, forum, website, gastlessen)?
  • Kun je een jaar stagelopen bij de Kindertelefoon?

Solliciteer hier en vermeld in je motivatie dat je het vrijwilligerswerk graag voor je opleiding wilt inzetten.

Ben je een 3of 4e jaars student van een hbo-opleiding?
Elk jaar is er een beperkt aantal stageplekken beschikbaar op een van onze zeven werklocaties. Interesse? Solliciteer hier en vermeld daarbij dat je graag stage wilt lopen.

Afstudeeronderzoek voor HBO en WO-studenten
Er is beperkt ruimte voor afstudeeronderzoeken in de eindfase van het HBO of de WO bachelor- of masterfase. Neem contact op met landelijkbureau@kindertelefoon.nl voor eventuele beschikbaarheid. Let op: de werkzaamheden van De Kindertelefoon sluiten niet aan bij de eisen die worden gesteld aan stages in de masterfase van sociale, psychologische en (ortho)pedagogische opleidingen.

Ik wil graag werken als betaalde kracht

Er zijn op dit moment geen vacatures.