Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 116 - 111 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Topics

Chat

Ben je tussen de 13 en 18 jaar oud? Dan kun je chatten met iemand van De Kindertelefoon of met een leeftijdsgenoot. Je kunt met ons chatten zonder dat je je naam vertelt. Je chat anoniem en in vertrouwen met ons. Dat wil zeggen dat we geen gegevens van jou opslaan. Gesprekken duren meestal niet langer dan 30 minuten, omdat het vaak druk is en we zoveel mogelijk jongeren willen helpen. Buiten openingstijden en als het druk is, kan het zijn dat er geen chatbutton te zien is. Zoek dan alvast informatie op bij de topics of vertel je verhaal aan leeftijdsgenoten op het forum.

Chatten met De Kindertelefoon

Je chat met een vrijwilliger van De Kindertelefoon die minimaal 18 jaar oud is. Openingstijden van deze chat:

  • Maandag tot en met vrijdag van 11:00 tot 20:00
  • Zaterdag en zondag van 14:00 tot 20:00

 

Chatten met een leeftijdsgenoot

Je chat met een jonge vrijwilliger of anders gezegd met een leeftijdsgenoot. De leeftijd van deze vrijwilliger ligt tussen de 16 en 20 jaar. Openingstijden van deze chat:

  • Maandag tot en met vrijdag van 18:00 tot 20:00

 

Regels van De Kindertelefoon

Elk kind dat belt of chat krijgt van ons tijd en aandacht om zijn of haar verhaal te doen. In die tijd is de lijn bezet. Door drukte bij De Kindertelefoon kunnen veel kinderen niet direct geholpen worden. Daarom vinden wij het belangrijk dat je alleen met ons chat als je een vraag of probleem wilt bespreken.

Dit zijn de regels om met ons te chatten:

  • je hebt je aandacht bij het gesprek en reageert op onze vragen
  • je bent vriendelijk

Als je ons uitscheldt of je meerdere malen niet aan onze regels houdt blokkeren we jouw internetadres.

Meer over de regels van De Kindertelefoon vind je hier. 

 

 

je staat er niet alleen voor

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 116-111 (gratis & anoniem)
Elke dag van 11.00-20.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-20.00 uur

Verberg