Wil jij je graag inzetten voor kinderen en jongeren in Nederland?
Je bezighouden met werk dat er echt toe doet? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden.
Wij zoeken mensen met oprechte interesse in de wereld van kinderen en jongeren. Als vrijwilliger vind je het belangrijk dat zij in vertrouwen kunnen praten over alles wat hen bezighoudt. Luisteren zonder oordeel en met een open houding is jouw kracht. Soms belt een kind met een grapje, terwijl je het volgende moment chat over ernstige problemen thuis. Kortom, het is fijn als je snel kunt schakelen. Zelf sta je stabiel in het leven en je wil je graag verder ontwikkelen op het gebied van luistervaardigheden en gespreksvoering. Herken jij je hierin? Dan is het werken bij De Kindertelefoon wellicht iets voor jou!
Om zoveel mogelijk kinderen te woord te staan, zoeken wij vrijwilligers die zich minimaal zo’n vier uur per week in willen zetten en daarnaast de nodige tijd willen investeren om hun deskundigheid op niveau te houden. De meeste vrijwilligers besteden tussen de vier en acht uur per week aan hun werk bij De Kindertelefoon. Vrijwilligerswerk bij De Kindertelefoon kan overdag en ’s avonds, doordeweeks en in het weekend. Het is mogelijk om flexibel te werken, bijvoorbeeld in een week meerdere dagdelen te werken en vervolgens een week niet.
We zoeken voornamelijk mensen die zich voor langere tijd aan De Kindertelefoon willen verbinden.
Gemiddeld zetten vrijwilligers zich één tot drie jaar bij ons in. Is een lange termijn voor jou onzeker, maar heb je op korte termijn veel tijd? Dan kunnen we samen kijken of we alsnog iets voor elkaar kunnen betekenen.
Tot slot vragen we dat je niet verder woont dan 40 kilometer van één van onze locaties waar je je momenteel voor de geïnteresseerdenlijst op kunt geven.
Intensief, maar verrijkend en zinvol. Dat is hoe de meeste vrijwilligers hun werk ervaren bij De Kindertelefoon. Het geeft veel voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen. Wat minstens zo belangrijk is, is dat je door het vrijwilligerswerk zélf veel kunt leren. Het verrijkt je als mens.
Om kinderen en jongeren zo goed mogelijk te woord te staan, doorloop je eerst een inwerktraject. De Kindertelefoon biedt een hoogwaardige training om haar functie als deskundig gesprekspartner ook daadwerkelijk waar te kunnen maken. Hier zijn we trots op. De training is ontwikkeld in samenwerking met de School voor Training van Karin de Galan. Je ontvangt na het afronden van de training dan ook een certificaat. Dit kun je gebruiken bij sollicitaties en om vrijstellingen te krijgen van vakken binnen bepaalde opleidingen.
In het inwerktraject leer je alle ins en outs over het praten met kinderen volgens de methodiek van De Kindertelefoon. De reguliere inwerkperiode duurt ongeveer 10 weken. In die periode ben je zes tot acht uur per week met De Kindertelefoon bezig.
Wij vragen:
Wij bieden:
Om vrijwilliger te worden, volg je het inwerktraject bij de dichtstbijzijnde Kindertelefoonlocatie. Het traject duurt meerdere weken en bestaat uit het volgen van een training in combinatie met huiswerk, gevolgd door inwerkdiensten.
Op dit moment zitten de trainingen vol. Voor een aantal locaties geldt wel dat het mogelijk is om je aan te melden voor de geïnteresseerdenlijst.
Ik ben als vrijwilliger begonnen om ervaring op te doen en iets te kunnen betekenen voor een ander. Ik kom nog altijd met een voldaan gevoel terug na een dienst, omdat ik weet dat ik een aantal kinderen écht verder heb kunnen helpen.
Ik wilde graag echt iets zinvols doen, naast werken en leuke dingen doen met mijn gezin en familie. Dat heb ik gevonden bij De Kindertelefoon. De vaardigheden die ik hier heb geleerd, daar heb ik elke dag iets aan.