WERKBEGELEIDERS

Amsterdam / Tilburg / Groningen | 28-32 uur

Heb jij affiniteit met de leefwereld van kinderen en jongeren? Ben jij de creatieve, energieke werkbegeleider die de vrijwilligers van De Kindertelefoon motiveert en traint en ben je op zoek naar een baan in Amsterdam, Groningen of Tilburg, lees dan gauw verder!

OVER DE KINDERTELEFOON

De Kindertelefoon is dé plek in Nederland waar kinderen van 8 tot 18 jaar gratis en vertrouwelijk kunnen praten over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken in hun eigen omgeving. Speciaal opgeleide vrijwilligers bieden via telefoon en chat een luisterend oor en helpen kinderen verder. Van verliefdheid tot verwaarlozing; alles is bespreekbaar! Ook heeft De Kindertelefoon een zeer drukbezocht forum waar jongeren elkaar, op een veilige plek, kunnen helpen. Dankzij De Kindertelefoon heeft elk kind in Nederland altijd iemand om mee te praten.

DE WERKOMGEVING

Bij De Kindertelefoon werken rond de 600 vrijwilligers en 50 betaalde krachten, vanuit diverse locaties in Nederland. Voor 3 van onze locaties zijn we op zoek naar een werkbegeleider. Je werkt in een team met 25 andere werkbegeleiders. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Jouw voornaamste inzet is op de locatie Amsterdam, Groningen of Tilburg, waar je met je collega’s onze vrijwilligers ondersteunt, traint en begeleidt. Je bent indien nodig ook inzetbaar op andere locaties. De Kindertelefoon is elke dag bereikbaar tot 21.00 uur, ook in het weekend en op feestdagen. Dit betekent dat je ook regelmatig op deze tijden werkt. Uiteraard stem je je werktijden, met oog voor een gezonde werk-privébalans, onderling in overleg met je collega’s af.

DE FUNCTIE

Samen met je collega’s zorg je voor voldoende goed opgeleide en gemotiveerde vrijwilligers aan onze lijnen. Je werft, selecteert en traint vrijwilligers. Ook ondersteun je hen bij gesprekken met kinderen en jongeren aan de telefoon en op de chat. Waar nodig coach je individueel. Je werkt zelfstandig vanuit een afsprakenkader en schakelt hulp in als dat nodig is. Daarnaast draag je via projecten en/of expertiseteams actief bij aan het verbeteren en uniformeren van onze werkprocessen.

JOUW KWALITEITEN

 • Je werkt volgens de visie van De Kindertelefoon: gelijkwaardig en betrokken.
 • Je geeft én ontvangt makkelijk feedback en bent daarbij eerlijk, opbouwend en mensgericht.
 • Je bent flexibel en leergierig en kunt goed schakelen tussen verschillende taken.
 • Je bent kwaliteitsgericht en kunt overstijgend denken.
 • Je maakt makkelijk contact en bent standvastig waar nodig.
 • Je hebt zowel aandacht voor de individuele mens als voor de werkprocessen daarom heen.
 • Je bent flexibel inzetbaar en bereid op verschillende locaties te werken, ook in avonduren en weekenden.

FUNCTIE EISEN

 • HBO werk- en denkniveau.

 • Relevante werkervaring.

 • Vakinhoudelijke kennis van en inzicht in de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

 • Kennis van en inzicht in groepsdynamische processen.

 • Kennis van en ervaring met trainingsmethodieken en gespreksvaardigheden.

 • Inzicht in relevante processen van de jeugdhulpverlening is een pré.

ARBEIDSVOORWAARDEN

 • Een ontwikkelingsgerichte open werkomgeving waarin je bijdraagt aan een maatschappelijk doel.

 • Een bruto maandsalaris o.b.v. 36-urige werkweek van minimaal € 2.735,60 en maximaal € 4.085,32. Per 1 januari 2023 volgt een structurele cao-verhoging van 3%.

 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en overige arbeidsvoorwaarden volgens de cao Jeugdzorg.

 • Een OV-kaart voor het reizen naar de locaties van De Kindertelefoon.

 • Een tijdelijke aanstelling voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

SPREEKT DIT JOU AAN?

Stuur dan je motivatie en CV voor de vacature in Amsterdam uiterlijk op 21 augustus naar vacature@kindertelefoon.nl. Voor de vacatures in Groningen of Tilburg is de deadline 30 augustus.

Vermeld duidelijk voor welke locatie je solliciteert. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Esther Brandse, Manager Kwaliteit Kindcontact via 030- 341 0416.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksronden (waarvan mogelijk één digitaal) en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Gesprekken voor de vacature in Amsterdam zijn in de middag en vinden plaats op dinsdag 23 en woensdag 24 augustus. De gesprekken voor Groningen en Tilburg zullen worden gepland in de eerste helft van september.  Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Hé, welkom!

We plaatsen cookies om de website goed te laten werken én te verbeteren, niet om jou te volgen. Meer weten? Klik hier.