INTERNE COMMUNICATIESPECIALIST

Utrecht | 32-36 uur per week 

Wil jij hét aanspreekpunt zijn op het gebied van communicatie voor de vrijwilligers en medewerkers van De Kindertelefoon en de Alles Oké? Supportlijn? Ben je organisatiesensitief, gestructureerd en weet jij beleid op een aansprekende én efficiënte manier door te vertalen naar de praktijk? Lees dan snel verder!

OVER DE KINDERTELEFOON & DE ALLES OKÉ? SUPPORTLIJN

De Kindertelefoon is dé plek in Nederland waar kinderen van 8 tot 18 jaar gratis en vertrouwelijk kunnen praten over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken in hun eigen omgeving. Speciaal opgeleide vrijwilligers bieden via telefoon en chat een luisterend oor en helpen kinderen verder. Met De Kindertelefoon kunnen kinderen over alles praten. We voeren 1.000 tot 1.500 gesprekken per dag, van verliefdheid tot verwaarlozing en alles ertussenin. Ook heeft De Kindertelefoon een drukbezocht forum waar jongeren ervaringen kunnen delen op een veilige plek. Dankzij De Kindertelefoon heeft elk kind in Nederland altijd iemand om mee te praten.

Daarnaast hebben we sinds april 2021 ook een supportlijn voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar: De Alles Oké́? Supportlijn. Onze speciaal opgeleide vrijwilligers hebben al ruim 27.000 gesprekken gevoerd via chat en telefonie.

DE WERKOMGEVING

Bij De Kindertelefoon werken ruim 600 vrijwilligers en 50 betaalde krachten, vanuit verschillende locaties in Nederland. In Utrecht is het Landelijk Bureau gevestigd. Bij de Alles Oké? Supportlijn werken rond de 100 vrijwilligers en 5 betaalde krachten vanuit 2 locaties in Nederland: Utrecht en Nijmegen. Utrecht is jouw standplaats, maar je bent ook regelmatig te vinden op één van de andere locaties. Thuiswerken is uiteraard mogelijk. Je werkt zeer nauw samen met de Communicatie Specialist en de Content Specialist, die verantwoordelijk zijn voor externe communicatie. Daarnaast ben je onderdeel van een breder georiënteerd beleidsteam en sluit je regelmatig aan bij verschillende projectteams.

DE FUNCTIE

Als Interne Communicatiespecialist voorzie jij de vrijwilligers en collega’s van zowel De Kindertelefoon als de Alles Oké? Supportlijn op een efficiënte manier van de juiste informatie. Het optimaliseren en borgen van interne communicatiekanalen voor medewerkers en vrijwilligers is een klus waar jij enthousiast van wordt. Daarnaast geef je advies over de onboarding van nieuwe vrijwilligers. Wanneer bepaalde thema’s of trends ineens actueel zijn onder kinderen en jongeren, zien wij dit vaak terug in de gesprekken die we met hen voeren. Jij bent degene die schakelt met werkbegeleiders om vrijwilligers hierover te updaten, zodat zij goed voorbereid zijn tijdens hun dienst. Verder ben je betrokken bij verschillende interne projecten en zorg je ervoor dat signalen en updates uit de organisatie terecht komen bij de juiste collega’s en het MT.

Kortom, jij zorgt ervoor dat de interne communicatiekanalen staan als een huis en je bent hét aanspreekpunt voor alle zaken rondom interne communicatie. Bovendien weet je hoe je communicatieprocessen op een duurzame manier borgt. Daarvoor is het belangrijk dat je over een paar goede voelsprieten beschikt waarmee je aanvoelt wat er speelt bij de vrijwilligers en je collega’s.

FUNCTIE EISEN

 • Een afgeronde relevante Hbo-opleiding (richting communicatie).
 • Ervaring met werken met vrijwilligers is een grote pré.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van (interne) communicatie.

JOUW KWALITEITEN

 • Je bent organisatiesensitief en empathisch.
 • Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig.
 • Je weet beleid op een verrassende en relevante manier door te vertalen naar de organisatie.
 • Je bent een verbinder en staat graag in contact met verschillende collega’s en vrijwilligers.
 • Je brengt graag structuur aan en weet deze op een goede manier te behouden in de organisatie.
 • Je beschikt over een helicopterview, zonder de belangen van individuen uit het oog te verliezen.
 • Je gedijt goed bij een dynamische werkomgeving waarin sommige werkzaamheden ad hoc zijn.
 • En uiteraard beschik je over een vlotte pen.

ARBEIDSVOORWAARDEN

 • Een ontwikkelingsgerichte open werkomgeving waarin je bijdraagt aan een maatschappelijk doel.
 • Een bruto maandsalaris o.b.v. 36-urige werkweek minimaal € 2.976,30 en maximaal € 4.471,31 (schaal 10). Per 1 januari 2023 volgt er een structurele cao-verhoging van 3%.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, opname in pensioenfonds Zorg en Welzijn en overige arbeidsvoorwaarden volgens de cao Jeugdzorg.
 • Een OV-kaart voor het reizen naar de locaties van De Kindertelefoon.
 • Een tijdelijke aanstelling tot en met 31 december 2023, met uitzicht op verlenging.

SPREEKT DIT JOU AAN?

Stuur dan uiterlijk 14 augustus jouw motivatiebrief en cv naar vacature@kindertelefoon.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lisette Potman, Communicatie Specialist, 06 54 66 82 59.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksronden en een arbeidsvoorwaardengesprek. De sollicitatiegesprekken (eerste ronde) zullen plaatsvinden op dinsdag 30 augustus op het Landelijk Bureau, Newtonlaan 83 te Utrecht.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Hé, welkom!

We plaatsen cookies om de website goed te laten werken én te verbeteren, niet om jou te volgen. Meer weten? Klik hier.