Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Yalda

Ik ben een meisje van 15 jaar oud. Ik kom uit Afghanistan. Toen ik 12 was kwam ik naar Nederland met mijn ouders, broertje en zusje.

Ik woon al 3 jaar en 7 maanden in Nederland en 3 jaar en 5 maanden in het azc.

Ik vind mijn huidige woonplaats niet leuk maar wel heel leuk vind ik het gedrag van COA medewerkers tegen bewoners vooral jongeren, activiteiten die georganiseerd worden voor bepaalde leeftijden, zomer kampen etc.

Ik kom overal graag in het azc. Alle plekken vind ik leuk. De plek die ik het leukste vind is de Jeugdsoos; een kleine zaal waar wij feestjes vieren.

Ik denk dat ik in omgaan met mensen heel goed ben of mensen helpen. Als ik me niet blij voel kan ik bij mijn moeder terecht of bij het personeel van COA. Vooral bij de stagiairs (vrouwen) want ze doen zo aardig tegen ons, dat we niet eens voelen dat we buitenlanders zijn met een heel andere cultuur.

Wat ik nu type meen ik het echt: als ik baas van dit azc was zou ik er echt niks aan veranderen. Conclusie: een super azc.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg