Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Verena & Ajsa

Verena komt uit Albanië. Ze is 13 jaar en woont nu 4 jaar in azc Drachten. Toen ze 4 jaar was, kwam ze naar Nederland, samen met haar ouders en 2 broertjes.

Ajsa komt uit Servië, is 15 jaar en is nu 2,5 jaar in Nederland. Ze woont vanaf dat moment al in Drachten.

De beide meiden zijn vriendinnen van elkaar en trekken veel met elkaar op. Ze vinden het saai in het azc. Ze weten wel dat er wordt gewerkt aan meer activiteiten voor kinderen, maar ze merken er nog niet zoveel van.

We vinden dat er niet zoveel leuke plekken zijn in het azc. Als we er dan toch eenn moeten kiezen, dan kiezen we voor het jeugdhonk. Hier gaan we in de toekomst meidenavonden organiseren waar we lekker kunnen dansen, knutselen en kletsen.

De minst leuke plek vinden wij het leescafé. Het is er nogal jongensachtig. De tv staat op voetbal en er hangen veel voetbalfoto's.

Verena zit in groep 8 op de basisschool en Ajsa zit in de 1e van het voortgezet onderwijs hier in Drachten. Ze vinden het leuk op school en halen goede cijfers. Volgend jaar gaat Verena ook naar het voortgezet onderwijs en zullen de meiden elkaar ook daar kunnen zien.

We hebben veel steun aan elkaar als we ons niet fijn voelen.

Als wij de baas zouden zijn van het azc dan zouden we ervoor zorgen dat iedereen blij was. We zouden dan iedereen de vraag stellen hoe ze het hier vinden en of er ook nog
dingen veranderd moeten worden zodat iedereen tevreden is. Maar stiekem willen we ook dat mensen een verblijfsvergunning krijgen wat ze natuurlijk het allerliefste willen hebben...

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg