Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

twee broers (14 en 9), een zus (14) en ouders

We zijn erg blij dat we hier samen met onze ouders en jongere broertje zijn, op een veilige plek. Het voelt hier veel veiliger dan in ons thuisland. We hebben nu we hier zijn weer hoop gekregen op een betere toekomst. We vinden het COA-personeel erg aardig en behulpzaam en vinden de omgeving hier erg mooi.

Helaas is er geen speciale ruimte waar we andere kinderen/jongeren kunnen ontmoeten en samen met hen kunnen praten of spelen. Ook vinden we het erg vervelend dat de stad/ het dorp zo ver weg is en er geen vervoer naar toe mogelijk is. Dit zorgt er ook voor dat onze ouders ons niet alles kunnen geven wat ze zouden willen omdat ze geen mogelijkheid hebben naar de winkel te gaan en wat voor ons te kopen. Graag zouden we voor dit probleem een fiets krijgen, zodat we naar de winkels kunnen en dan ook voor andere mensen dingen kunnen kopen. Zo helpen we elkaar.

De speeltoestellen zijn voor jonge kinderen prima in orde, echter is er achter het gebouw een speelplek die afgelegen ligt en waar moeilijk toezicht op te houden is. Daarom speelt er ook nauwelijks iemand. Het is erg fijn dat er een voetbalveld is, maar deze is momenteel erg glad door alle bladeren die erop liggen die nat geworden zijn.

Wij zouden graag zien dat er iets meer georganiseerd wordt voor kinderen, omdat we ons nu vooral vervelen en veel tijd over hebben. Al was het maar een uurtje per dag, bijvoorbeeld om Nederlands of Engels te leren of op de computer te mogen en dit te leren.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg