Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Theva

Hallo ik ben Theva. Ik ben 7 jaar oud en kom uit Sri Lanka. Sinds ongeveer 1,5 jaar woon ik in Nederland. Ik heb nog 1 oudere zus, Laxana, zij is 12 jaar oud. Ik vind het heel leuk in Nederland, veel leuker dan in Sri Lanka. Ik vind het het leukst om naar school te gaan. Als ik naar school ben, ben ik altijd erg blij. Ik vind het niet leuk als ik vakantie heb. Op school leer ik heel veel dingen. Zo heb ik al geleerd hoe ik schip moet schrijven en kan ik ook maan, roos en vis schrijven. Als andere kinderen gaan buitenspelen, ga ik graag lezen. Ik heb ook al voorgelezen voor de klas. Na de zomervakantie mag ik naar groep 4 en daar heb ik erg veel zin in. Ik let ook altijd goed op als de juf iets vertelt, want ik wil als ik groot ben dokter worden!

Wat ik niet zo leuk vind aan Nederland is het koude weer. Als ik buiten aan het spelen ben en het gaat regenen vind ik dat niet leuk. Op het AZC had ik veel vriendinnetjes, maar veel van hun zijn al verhuisd. Dat vind ik wel jammer. Ik hoop dat ik ook snel mag verhuizen.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg