Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Souverain

Ik ben Souverain en ik ben elf jaar oud. Ik kom uit het land Congo in Afrika. Ik was twee jaar toen ik in Nederland kwam. Ik heb veel dingen meegemaakt toen ik naar Nederland kwam. Ik heb een zusje en twee broertjes. Ik woon al een jaar in azc Oude Pekela.

Ik vind dit azc best leuk maar er zijn niet veel activiteiten voor kinderen. Maar toch kunnen we leuk spelen. Op het voetbalveld daar kun je goed voetballen. Eigenlijk kom ik overal wel, nergens vind ik het niet erg leuk. Ik ben goed in voetballen maar ik doe ook veel andere sporten. Bijvoorbeeld volleybal, basketbal, tennis, handbal, enzovoort. Als ik hulp nodig heb kom ik bij de COA of mijn ouders want zij kunnen helpen en ik kan op hun vertrouwen.

Als ik de baas van het azc was zou ik meer activiteiten laten komen en plekken waar kinderen konden spelen. Alle ruimtes en het personeel zouden hetzelfde blijven, maar de meeste dingen worden veranderd. Want dan wordt het veel leuker op het azc en niet saai.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg