Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Nima

Ik ben 12 jaar en kom uit Iran. Ik woon nu 6 of 7 maanden met mijn vader en moeder in het azc Leersum. Ik heb geen broertjes of zusjes. Wij wonen in één kamer. Het is de woonkamer, slaapkamer en keuken.

Mijn lievelingsplek in het azc is de school. Daar word ik blij. Ik vind het leuk om te werken. De vrije tijd gaat er ook snel mee voorbij. Ik vind alles leuk op school. Alleen tekenen vind ik moeilijk.

Ook de Vrolijkheid vind ik leuk. Ik ga er alle woensdagen naartoe en soms ook nog op een andere dag. Het is er altijd leuk. We doen er allemaal leuke dingen zoals bijvoorbeeld schilderen.

Als ik voor één dag de baas mocht zijn in het azc, dan kreeg iedereen een eigen huis. Ook zouden er dan meer winkels in de buurt komen. Nu moeten we heel ver over een moeilijke weg lopen. We zouden dan ook een zaal hebben waar we iedere dag naar binnen mogen om te spelen. En meer internet voor kleine kinderen. Nu mogen ze maar een paar uurtjes, op twee dagen. Ik wil ook meer leuke dingen doen, want we hebben te veel vrije tijd.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg