Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Nifin en Ebrahim

Nifin(12 jaar) en haar broer Ebrahim (17 jaar) zijn begin september 2014 in Nederland aangekomen. Nifin en Ebrahim zijn samen met hun moeder en 3 broers en nog 1 zusje vanuit Syrië naar Nederland gekomen. Ze wonen nu 2 maanden in Ommen en gaan binnenkort naar AZC in Gilze. Dit zou de 4de keer zijn dat ze gaan verhuizen.

Nifin vind het AZC in Ommen ongelooflijk mooi. Haar broer vertelde over het warme ontvangst, ondanks dat het erg koud was en de dagen kort zijn. Hij vindt de Nederlanders erg vriendelijk en behulpzaam. Nifin vertelt dat Budel de fijnste plek was. Alles was lekker dicht bij; zoals de winkels en dokter. In Ter Apel vonden ze het minder fijn. Ebrahim zei dat het voordeel van AZC Ommen was dat je veel privacy had.

Nifin en haar broer komen uit een hecht gezin. Ze hopen binnenkort herenigd te worden met hun broers die in het zuiden van het land wonen. Nifin is een vrolijke meid en houdt van eten, eten, acteren en nog eens van eten ;-). Later wil ze een taaldocente worden op het voortgezet onderwijs. Ebrahim is een vriendelijk en geduldige jonge man die leergierig en behulpzaam is. In Syrië heeft hij zijn bachelor al gehaald voor medicijnen. In Nederland wil hij graag deze studie weer oppakken. Op het AZC speelt Nifin veel met haar zusje en hun buurtkinderen. Ebrahim zegt niet echt aansluiting te vinden met leeftijdgenoten, omdat deze andere interesses hebben.

Als Ebrahim directeur van het AZC was zou hij een sportschool, zwembad en genoeg fietsen op het terrein willen. Verder zou hij wat meer willen leren over de Nederlandse waarden en normen. Nifin zou graag een Arabische kinderzender op tv willen.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg