Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Narges

Mijn naam is Narges, ik ben 22 jaar en woon momenteel op het AZC Utrecht. Oorspronkelijk kom ik uit Afghanistan, maar in 2010 ben ik samen met mijn ouders naar Nederland gevlucht. Ik heb een zus, zij woonde al in Nederland voordat mijn ouders en ik hiernaar toe kwamen. Ik was 18 jaar toen ik voor het eerst in Nederland kwam. Mijn eerste AZC was in Heerlen, hier heb ik 8 maanden gewoond. Daarna ben ik verhuisd naar Katwijk en in 2011 kwam ik terecht in AZC Utrecht. Ik woon hier dus al best een tijdje.

Aan AZC Utrecht heb ik zowel goede als slechte herinneringen. Maar wat voor mij heel belangrijk is, is dat ik goede vriendinnen heb gekregen binnen en buiten het AZC. Zo heb ik een Nederlandse vriendin, een Afghaanse vriendin en vriendinnen uit allemaal andere landen.  De leukste plek op dit AZC vind ik de ruimte van de Vrolijkheid. Ik kom daar altijd graag. Als ik de baas was van dit AZC zou ik niet veel veranderen. Ik zou er alleen wel voor zorgen dat er meer Nederlandse lessen zijn die de mensen hier kunnen volgen. Nu krijg ik van 2 verschillende vrijwilligers Nederlandse les, wat ik heel leuk vind maar niet vaak genoeg!

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg