Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Nadiya

Ik ben Nadiya en ik ben 11 jaar. Ik kom eigenlijk uit China, maar ben Oeigoers. Dat is een land wat bijna Turks is, op Turkije lijkt, maar het ligt in China. We praten bijna hetzelfde als Turks, maar niet helemaal. Vroeger hebben Chinese mensen ons land gepakt, vroeger heette het Oeigoer. Ik ben 1,5 jaar hier, dus ik was ongeveer 9,5 jaar toen ik hier kwam. Ik heb een broertje, Arslan, hij is 4 jaar. We zijn meteen toen we in Nederland kwamen in azc Echt komen wonen.

Ik vind het hier leuk, maar ik kende niet alle mensen die uit alle andere landen komen. Ik was verbaasd dat er zoveel verschillende mensen zijn. Ik heb vrienden gemaakt met sommige mensen hier. Hier kun je ook naar De Vrolijkheid gaan. Hier kunnen we iets maken wat ik nog nooit gemaakt heb. We maken fantasie dingen. En we spelen spelletjes met vrienden.

De leukste plekken hier vind ik De Vrolijkheid, school en de speelplaats. Ik kom niet graag in de gang, dan zijn er andere mensen die heel hard praten en dan sturen ze ons weg om ergens anders te spelen. En daar zijn dan ook weer mensen die ons ook wegsturen. En als ik wil slapen, dan praten andere mensen heel hard. Dan kan ik niet slapen. De meester/juf zegt dat ik het mooiste kan schrijven. Ik kan ook zingen, maar heb niet zo’n hele mooie stem, maar wel goed.

Ik kan terecht bij mijn moeder als ik me niet blij voel. Dan gaat mijn moeder me troosten.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg