Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Maryam

Hallo, mijn naam is Maryam en ik ben bijna 13 jaar. Ik kom uit Afghanistan, uit Herat. Ik was 11 jaar toen ik in Nederland kwam. Dat was in 2011.

Ik heb een klein zusje. Zij heet Mahnaz en zij is 10 jaar. Ik woon 1 jaar in Prinsenbos Gilze.

Ik vind het hier eigenlijk niet leuk. Ik vind hier de leukste plek de meidenclub. Dat is een club voor meisjes en jongens. Vrijdag van 7 uur tot 10 uur is voor meisjes en dinsdag en donderdag is voor jongens. Ik vind het OLC niet echt leuk.

Ik ben goed in computeren en ik ben op school goed in rekenen. Als ik mezelf niet blij voel dan ga ik naar mijn vriendin. Zij heet Dugarmaa en zij is 11 jaar. Dan ga ik met haar praten en daar word ik wel een beetje rustig van.

Als ik de baas van hier was zou ik de meldplicht 1 keer per week doen, dat de asielzoekers wel ergens naar toe kunnen gaan en als ik de baas was wou ik nog dat de mensen zelf kunnen koken. Misschien vinden mensen het eten van hier niet lekker, dan kunnen ze zelf koken. Dat was mijn verhaal.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg