Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Mansur

Ik ben bijna 11 en kom uit Rusland. Toen ik naar Nederland kwam was ik 9 jaar en 5 maanden.
Ik woon met mijn familie in het azc Schalkhaar. Eerst woonde ik 1 jaar in azc Markelo. En dan moest ik naar azc Schalkhaar en ik ben hier nu 6 maanden. Ik vind het in dit azc goed maar als jij een huis hebt is het beter. De azc is heel goed om niet zo lang te wonen.

De leukste plek in het azc vind ik het speelplein en het computerlokaal. En om iets thuis te doen. Geen leuke plek vind ik de woonkamers van gekke mensen. Ze kunnen soms iets ergs doen en dan ben ik een beetje bang dat er iets gebeurt. Ik ben heel goed in helpen en met vrienden omgaan. Ik vind het leuk om te spelen met mijn vrienden en om naar school te gaan. Buiten het azc vind ik het leuk om naar de kerk te gaan. Als ik niet blij ben kan ik terecht bij mijn ouders want zij staan altijd voor me klaar.

Als ik de baas van het azc was dan zou ik zeggen dat mensen niet in het azc hoeven te wonen. Ze mogen wel een huis krijgen. Dan hebben ze geen paspoort maar een document van het azc. Of mensen mogen in een caravan wonen. En dat je je eigen kamer krijgt en dat kinderen een eigen computer en een eigen kamer krijgen. En dat we allemaal heel veel feestjes krijgen en dat de mensen die niet in het azc wonen er ook naar toe mogen gaan.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg