Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Hossein

Ik ben Hossein en ik woon nu drie maanden in Wageningen. Ik kom uit Afghanistan en ik ben 16 jaar.

Ik heb een zus en een moeder en zij wonen nog in Afghanistan. Ik vind het leuk om hier in Wageningen te wonen. Hier staat een tafelvoetbaltafel in de woonkamer en iedereen vindt het leuk om hiermee te spelen. Soms spelen er 4 jongens en staan er veel jongens te kijken. Het zou beter zijn als er nog een tafelvoetbaltafel bijkomt. Voordat ik hier kwam wonen hoefde ik geen dingen schoon te maken, geen toilet en geen keuken. Nu moet ik dat wel omdat iedereen schoon moet maken, maar ik vind het niet zo leuk. Het schoonmaken is best goed maar de toilet vind ik het vervelendste.

Ik vind het leuk om in Nederland te wonen. In Afghanistan was mijn leven niet zo goed en nu ik in Nederland een vergunning heb, vind ik het hier fijn. Ook omdat ik denk dat Nederland goed is voor mijn leven en ik voel me hier veilig. Ik heb een goede mentor, meneer Thomas. De andere mentoren zijn ook goed. Helaas hebben wij geen pingpongtafel meer, deze is kapot gegaan.

Ik vind het leuk om naar school te gaan want school is heel belangrijk voor mij. Ik wil graag Nederlands leren praten. Binnenkort ga ik op transfer naar KWG Maastricht en ik hoop dat mijn school daar ook goed is. In Afghanistan kon ik soms niet naar school door problemen en daarom vind ik het belangrijk om hier in Nederland wel naar school te gaan. Ik ben blij als ik naar school kan gaan. 

Als ik de baas van dit azc zou zijn, zou ik zorgen dat niemand meer schoon hoeft te maken. Sommige jongens hebben namelijk veel problemen en hoeven zich dan geen zorgen te maken over het schoonmaken. Ook zou ik zorgen dat er grotere koelkasten komen op de kamers. Nu hebben we kleine koelkasten en soms zitten we met 4 jongens op een kamer en is de koelkast erg snel vol.

Ook zou ik de muren van de kamers vaker verven. De kleur is wel goed, alleen soms een beetje oud.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg