Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Heliya en Hirad

Hallo! Wij zijn Heliya en Hirad en wonen momenteel op het AZC Utrecht. Wij zijn broer en zus van elkaar. Ik, Heliya, ben 10 jaar en Hirad is 5 jaar oud. Wij komen eigenlijk uit Iran, maar zijn sinds negen maanden in Nederland. Nederland is wel oke, maar we vinden het in Iran toch leuker! Vooral Hirad vind het AZC een beetje vies, wat hij niet zo leuk vind.

Heliya vindt de leukste plek van het AZC de kamer van papa en mama. Daarnaast gaat zij ook graag naar volleybal- en pianoles. In Iran speelde zij ook volleybal, en zij vertelt lachend dat de kinderen uit Iran toch iets beter in volleybal zijn dan de kinderen uit Nederland. Haar pianoles oefent zij thuis op de tablet, wat heel goed werkt. Hirad speelt het liefste buiten voetbal. Soms als het regent voetbalt hij zelfs binnen in de kamer, maar dat vinden papa en mama vaak  niet goed. Hirad heeft twee paar hele mooie voetbalschoenen waarmee hij graag oefent. Als hij straks samen met zijn zus en ouders een huis heeft dan mag hij op voetbal. Hier heeft Hirad veel zin in, omdat hij later als hij groot is een profvoetballer wil worden.

Daarnaast gaan Heliya en Hirad elke dag naar school. Ze vinden het allebei heel erg leuk op school en ze leren er veel. Heliya leert veel rekenen en het spreken en schrijven van de Nederlandse taal. Hirad speelt op school ook nog veel buiten met zijn vriendjes. Ze gaan dan voetballen, of spelen tikkertje of met de klei.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg