Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Fatima

Ik ben Fatima, ik kom uit Afghanistan en ik was 8 jaar toen ik naar Nederland kwam Ik heb 2 broertjes en 3 zusjes. Ik woon al 3 jaar op het azc Venlo. Ik vind het op het azc Venlo niet zo leuk omdat we altijd thuis moeten blijven. Ik vind het samenzijn wel leuk, als we samen zijn, zijn er feestjes en daar wordt ik heel blij van. De leukste plekken op het azc vind ik OLC, de huiswerkruimte en vrolijkheid. Ik vind vrolijkheid zo leuk omdat je hier leuke dingen kan doen zoals kinderen blij maken en feestjes meemaken en nog veel meer! Ik vind de huiswerkruimte een leuke plek omdat je hier je huiswerk kan maken. Ik kom niet graag bij de receptie omdat je hier ook post kan krijgen met slecht nieuws er in. Mijn hobby’s zijn dansen, zingen en spelen. Ik vind dansen en zingen heel leuk! Ik speel het liefst met mijn vriendinnen en mijn zus, Karida en met Sadighe want dat is leuker!
Als ik niet blij ga ik heel hard huilen en wordt ik heel boos, dan wil ik het liefst even alleen zijn. Dan wil ik het liefst even huilen op een plek waar het stil is en waar niemand is behalve mijn beste en liefste vriend Wisam.

Als ik ooit de baas van azc zou worden, zou er een bushalte voor AZC komen. Ik zou veel kinderen laten lachen en de huizen zou ik groter maken. Ook zou er een plek alleen voor meisjes komen en een plek alleen voor jongens omdat ze daar dan zouden kunnen dansen en zingen en nog veel meer! De kinderen zouden op vakantie samen ergens heen gaan. De kinderen zouden gewoon heel veel lol hebben en AZC zou er heel mooi en schoon uitzien met veel kleuren en er zou een extra studeerkamer komen. In de zomer zou ik een heel groot zwembad laten maken. De kinderen zouden aan niets anders denken dan aan spelen en kletsen. Het azc zou heel tevreden zijn met zijn baas, ik dus.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg