Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Fatemeh

Ik ben Fatemeh, ik ben 10 jaar en ik kom uit Harat in Afghanistan. Ik ben een jaar in Nederland en ik woon bijna een jaar in azc Zweeloo. Ik vind het wel leuk in Zweeloo, maar ik weet niet echt hoe het op een ander azc is. Het is bijvoorbeeld leuk dat ik een speeltuin voor mijn huis heb, ook is er een basketbal- en voetbalveld. Ik ben goed in schrijven, badminton, tekenen en knutselen. Ik heb op school (de Smeltkroes) een lieve juf, Renate. Met haar kan ik praten als ik ergens mee zit.

Als ik de baas zou zijn van het azc, zal ik iedereen helpen met een probleem.
Bijvoorbeeld als iemand ziek is, zorg ik dat hij snel naar het ziekenhuis kan. Of als iemand geen tv heeft of de tv het niet doet. Ook zal ik zorgen dat alle mensen naar school kunnen, ook de grote mensen. Het is belangrijk om Nederlands te leren! En, ik zal ook iedereen helpen die op zoek is naar familie.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg