Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Farideh

Ik ben Farideh en ik kom uit Afghanistan. Ik was 12 jaar toen ik naar Nederland kwam. Ik heb twee broertjes en drie zusjes. Ik woon al drie jaar op het azc Venlo. Ik voel me erg veilig op het azc, alleen in de vakanties vind ik het wel saai en vervelend hier maar verder is alles goed. De leukste plek hier vind ik OLC, vrolijkheid en de huiswerkruimte. Bij vrolijkheid doen we veel leuke dingen zoals feesten en spelletjes en nog veel meer leuke dingen. In de huiswerkruimte kan ik mijn huiswerk maken, dit vind ik leuk omdat ik graag leer. Bij OLC kan ik met mijn vriendinnen chatten enz. Ik kom niet graag naar de informatiebalie.

Ik ben heel goed in wiskunde, tekenen en dansen. Ik teken heel graag en ik begrijp wiskunde heel goed. Dansen doe ik in mijn vrije tijd. Ik denk ook dat ik heel goed kan dansen.

Als ik niet blij ben dan ga ik huilen en word ik heel kwaad. Ik wil dan graag ergens alleen zitten om te huilen. Ik ga dat bij mijn docenten overleggen en ook bij mijn vriendinnen en Wisam.

Als ik de baas van het azc was zou ik problemen van mensen oplossen, kinderen blij maken. Zij hadden in hun eigen land altijd oorlog en problemen. Ik zou leuke activiteiten voor kinderen maken. Een extra kamer voor feestjes maken. Bijvoorbeeld elk weekend een feestje organiseren. Meer leuke activiteiten voor jongeren doen. Een gebouw speciaal voor sporten laten bouwen.

Alle families die bij elkaar komen zou ik in een huis laten wonen en niet samen met andere mensen. Ik zou voor een bus voor kinderen ouder dan 12 zorgen. Zo kunnen zij in de winter naar school als het koud is. Ik zou zorgen voor een andere bus voor mensen van het azc. Ik zou ervoor zorgen dat mensen in hun huis een computer met internet hebben. Ik zou het azc er heel schoon uit laten zien. Voor kinderen die naar school moeten zou ik een extra tafeltje in hun kamer zetten om te kunnen studeren. Ik zou in elke vakantie iets leuks buiten het azc doen.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg