Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Verhaal

Arusan

Ik ben Arusan, ik ben 16 jaar oud en kom uit Sri Lanka. Ik was 4 toen ik naar Nederland kwam. Ik woon nu al 10 jaar in azc Oude Pekela. Toen ik nog klein was (5-12) was het hier heel leuk, maar nu zijn er niet veel kinderen van mijn leeftijd hier die ook Nederlands
praten. Er zijn hier nog wel steeds veel kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud. Ik heb een broer van 19 en een zusje van 14.

Ik zelf vind het hier niet zo leuk meer omdat er gewoon te weinig kinderen van mijn leeftijd in het azc zijn.
De leukste plek hier vind ik zelf het nieuwe basketbalveld en de recreatie.
Er is ook een computerlokaal.

Als ik de baas was zou ik hier meer kinderen tussen de 12 en 18 jaar brengen en meer uitjes naar pretparken etc.

Hier in Oude Pekela zijn er veel sportverengingen zoals: voetbal, basketbal, tennis enz. Er was vroeger ook een handbalvereniging. Die bestaat helaas niet meer omdat ze te weinig leden hadden. Daarom ga ik naar Stadskanaal om te handballen. Er was vroeger hier ook een zwembad, maar die is helaas ook weg dus als je nu wilt zwemmen moet je verder weg. Ik heb geen idee naar wie je moet gaan als je niet 'blij' bent. Ik denk dat je moeder en vader de beste keuze is.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg