Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Onderwerpen

Vrije tijd

Sport

Wil je sporten of leren zwemmen? Dan dekt het COA 50% van de kosten voor een sportclub of zwemles. Wil je meer weten? Vraag dan informatie aan je COA-medewerker. Hebben je ouders niet genoeg geld voor een sportclub of zwemles? Dan kan het Jeugdsportfonds helpen. Jeugdsportfonds

Geld voor je lidmaatschap

Je kunt het fonds vragen of zij de kosten van je sportclub willen betalen. Dat doe je zo:
  • Je gaat naar de website www.jeugdfondssportencultuur.nl
  • Je klikt op het kopje 'regionaal' (helemaal bovenin). Je zoekt op de plaats die het dichtst bij jouw azc ligt.
  • In het scherm dat nu verschijnt staat hoe je geld kunt aanvragen. Dit kun je niet zelf doen. Een meester, juf of bijvoorbeeld de huisarts moet dit voor je doen. Je kunt ook aan iemand van VluchtelingenWerk vragen om het formulier in te vullen.
  • De persoon die voor jou het geld aanvraagt, vult gegevens voor je in. Bijvoorbeeld waar je de lessen wilt volgen en hoeveel geld er nodig is.
  • Heeft het Jeugdcultuurfonds je aanvraag goedgekeurd? Dan maken ze het geld direct over naar bijvoorbeeld de club voor toneel of muziek. Je kunt dan beginnen

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg