Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Onderwerpen

Jouw stem

Jongerenraden

In veel azc's zit Stichting de Vrolijkheid. Stichting de Vrolijkheid organiseert activiteiten voor kinderen en jongeren. Bijvoorbeeld een avond dansen of workshop rappen. Je kunt soms ook leren foto's maken. Jongerenraden in de azc's

De Vrolijkheid helpt ook Jongerenraden in azc's. Een Jongerenraad is een soort club. In deze club kunnen jongeren samen overleggen. Ze overleggen over hoe het gaat in een azc. De Jongerenraad heeft overleg met de manager van het COA. Dit overleg is iedere 3 maanden.Tijdens het overleg praten ze over dingen die beter kunnen. Elke Jongerenraad bestaat uit minstens vijf en maximaal tien jongeren. Deze jongeren zijn tussen de twaalf en achttien jaar. De jongeren krijgen veel trainingen. Door deze trainingen leren ze hun mening goed uit te leggen. 
Te weinig computers
Er zijn bijvoorbeeld te weinig computers in het azc. De Jongerenraad gaat dan naar de woonbegeleider. Of de Jongerenraad gaat naar de balie van het COA. De Jongerenraad vertelt wat er mis is. Het COA zal goed luisteren naar de Jongerenraden. Dit heeft het COA gezegd. 
Sluit je aan!
Jij kunt je ook aansluiten bij een Jongerenraad van Stichting de Vrolijkheid. Ben je lid van een Jongerenraad, dan wordt er naar je geluisterd. Een medewerker van Stichting de Vrolijkheid kan je informatie geven. Of kijk op www.vrolijkheid.nl

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg