Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Land

Pakistan

Pakistan is een land in het zuiden van Azië.

De hoofdstad van Pakistan is Islamabad.

In Pakistan wonen 179,2 miljoen mensen. Het is hiermee nummer 6 van de wereld in inwoneraantal.

De officiële talen van Pakistan zijn Urdu en Engels.
Leuke weetjes

In Pakistan betaalt men met de Pakistaanse roepie.

De vlag van Pakistan bestaat uit een groen veld met een brede witte verticale baan. In het midden van het groene veld staan een witte halve maan en een witte ster. Het groene veld symboliseert de moslims van Pakistan. De halve maan symboliseert vooruitgang en de ster staat voor licht en kennis.

De nationale sport van Pakistan is hockey. Pakistan is al vaak hoog geëindigd in wereldkampioenschappen en Olympische spelen.

Elke zeven seconden wordt er een baby geboren in Pakistan.

Geloof
Bijna iedereen (96%) in Pakistan is moslim.
Geschiedenis
Pakistan werd in 1947 gesticht, om Indiase moslims hun eigen staat te geven. Het hoorde toen nog bij Engeland, maar in 1956 werd het een zelfstandig land. In 1971 was er een burgeroorlog en een oorlog tussen India en Pakistan en toen verklaarde Oost-Pakistan zich onafhankelijk onder de naam Bangladesh.

Pakistan heeft veel schade opgelopen door een zware aardbeving in 2005, en in 2010 werd het land getroffen door hele zware overstromingen.

Politiek
In 1973 kreeg Pakistan een officiële grondwet en een president en premier. Ali Bhutto werd premier. Maar in 1977 nam het leger het over en werd Mohammed Zia-ul-Haz de nieuwe leider. Hij liet Ali Bhutto vermoorden. In 1988 werd de dochter van Ali Bhutto, Benezir Bhutto, de eerste vrouwelijke premier in een islamitisch land. Later werd zij ontslagen door de president.

Er kwam weer een staatsgreep, en dictator Musharraf kreeg veel steun van het Westen. Dit vonden veel mensen van de islamitische bevolking niet leuk. Op dit moment is Mamnoon Hussain de Pakistaanse president. Het is in Pakistan nog steeds onveilig en onrustig.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg