Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Land

Nigeria

Nigeria is een land in het westen van Afrika. Het is een groot land, Nederland past er wel 27 keer in!

Sinds 12 december 1991 is Abuja de hoofdstad van Nigeria.

Nigeria heeft de meeste inwoners van Afrika (129 miljoen) en staat op nummer 8 van de wereld in inwoneraantal.

De officiële taal van Nigeria is Engels. Leuke weetjes

In Nigeria wonen in totaal 250 verschillende volkeren of stammen, met allemaal hun eigen taal en geschiedenis.

Mensen in Nigeria eten met de rechterhand, de linkerhand beschouwen ze als onrein.

In Nigeria wonen veel dieren die normaal alleen in de dierentuin te vinden zijn, zoals de leeuw, olifant, nijlpaard, giraffe, antiloop, en de bedreigde zeekoe.

De vlag van Nigeria is groen met wit. Hier staat groen voor de schoonheid van het land, met name de bossen en velden, en wit staat voor vrede en eenheid.

Geloof
In Nigeria is het geloof gesplitst in noord en zuid: de mensen in het noorden (Hausa) zijn bijna allemaal moslim, en in het zuiden (Yoruba en Ibo) zijn de mensen christelijk.
Geschiedenis
De Yoruba kwamen ongeveer in de tiende eeuw naar het zuidwesten van Nigeria. In 1886 werd Nigeria een Britse kolonie en daardoor werd de positie van de Yoruba zwakker.

In het zuidoosten woonden de Ibo. De twee gebieden werden door Engeland samengevoegd tot Nigeria. In 1960 werd Nigeria onafhankelijk van Engeland.

Politiek
Nadat de twee delen werden samengevoegd, wilden de Ibo’s hun zelfstandigheid terug. Maar er kwamen militaire leiders aan de macht, die de Ibo’s dwongen een deel van Nigeria te blijven. In mei 1999 waren er verkiezingen, nadat het leger zestien jaar aan de macht was geweest. Olusegun Obasanjo werd gekozen. In april 2003 werd hij opnieuw gekozen door het Nigeriaanse volk.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg