Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Land

Eritrea

Eritrea ligt in Afrika. Het land is bijna drie keer zo groot als Nederland. Toch wonen er veel minder mensen: bijna 2,5 keer minder.

De hoofdstad van Eritrea is Asmara.

De belangrijkste talen zijn Tigrinya, Arabisch en Engels.

Leuke weetjes
Als je in Eritrea iets wilt kopen, dan betaal je met de munt ‘nafka’.

Elke bevolkingsgroep in Eritrea spreekt een eigen taal. In Eritrea eten mensen veel brood. Eigenlijk gebruiken ze in Eritrea brood zoals wij bestek gebruiken: ze scheuren een reepje brood af en pakken daarmee hun eten op.

In Eritrea wordt er een andere kalender gebruikt, waardoor het jaar 13 maanden heeft en Nieuwjaarsdag in september valt.

De vlag van Eritrea heeft drie liggende driehoeken: een groene, een rode en een blauwe. De groene driehoek staat voor de landbouw die erg belangrijk is voor de economie van Eritrea. Het rood staat voor het bloed dat er vloeide in de gevechten voor vrijheid. De blauwe driehoek staat voor de zee waaraan Eritrea grenst.

Geloof
In Eritrea zijn twee geloven heel belangrijk: de islam en het christendom.
Geschiedenis
Lange tijd zijn andere landen de baas geweest in Eritrea. Eerst de Italianen en daarna de Britten. Eritrea werd daarna een provincie van Ethiopië. Veel mensen in Eritrea waren het daar niet mee eens en kwamen in opstand.

In 1993 werd Eritrea onafhankelijk en mocht de regering zelf beslissen hoe het land bestuurd moest worden.

Politiek
Sinds de onafhankelijkheid is president Isaias Afewerki aan de macht. Dat is al ruim twintig jaar. Hij is erg streng en zijn leger gebruikt vaak geweld. Hij wil niet dat er andere politieke partijen zijn, dus het is lastig om iets te veranderen aan de situatie.

Er zijn nog altijd vaak gevechten tussen Eritrea en Ethiopië. Veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid in Eritrea. Mensen mogen geen slechte dingen over de regering zeggen. Zij mogen het land ook niet uit zonder toestemming van de regering. Veel mensen vluchten het land toch uit omdat ze vrezen voor hun leven. In Nederland leven veel asielzoekers uit Eritrea.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg