Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

Land

Azerbeidzjan

Azerbeidzjan ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië.

De hoofdstad van Azerbeidzjan is Bakoe.

Er wonen meer dan 9 miljoen mensen in Azerbeidzjan.
Leuke weetjes

Er zijn 8.350 rivieren in Azerbeidzjan.

In Azerbeidzjan betaalt men met de Azerbeidjaanse manat.

Thee is het meest populaire drankje in Azerbeidzjan. Het wordt vaak gedronken met brokken suiker die in de hand vastgehouden worden.

De vlag van Azerbeidzjan bestaat uit drie gelijke horizontale banden: een blauwe, een rode, en een groene. In de rode band staat een halve maan en een ster. De blauwe band staat voor de Turken (waar de Azerbeidjanen ook bij horen) en de wijde hemel. De rode band staat voor de vrijheid van het land en de eeuwigdurende ontwikkeling van de cultuur. De groene band symboliseert de vruchtbaarheid van het land en de islam.

Geloof
In de grondwet van Azerbeidzjan staat dat iedereen vrij is om te kiezen welk geloof hij volgt. Maar ongeveer 93% van de bevolking is moslim.
Geschiedenis
Azerbeidzjan is vaak door grotere landen, zoals het Russische rijk, overgenomen.

Vanwege de ligging van het land vonden er vaak gevechten plaats in Azerbeidzjan tussen Perzië en Rusland. In 1920 nam de Sovjet-Unie Azerbeidzjan opnieuw over, na een korte tijd van onafhankelijk zijn. Nadat de Sovjet-Unie uit elkaar viel, werd Azerbeidzjan weer onafhankelijk op 30 augustus 1991.

Politiek
De president van Azerbeidzjan is Ilham Aliyev. Azerbeidzjan is een staat waar één partij dominant is. Andere politieke partijen zijn toegestaan, maar het is wel bekend dat deze niet echt een kans maken om de macht te krijgen.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg