Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

AZC

Luttelgeest

Hier vind je informatie over het azc Luttelgeest.

Informatiebalie
Algemeen: de informatiebalie is in gebouw: ANKER

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10 tot 12 uur zaterdag van 10 tot 11 uur.

Gebruiksregels: trek een nummertje want iedereen wordt op zijn beurt geholpen.

Tips/trucs kinderen: als je iets speciaals wilt vragen dan kan je het best op zaterdag komen want dan heb je geen school. Je kan altijd iemand van COA iets vragen op het centrum.

Receptie

Algemeen: de receptie is ook in gebouw Anker en altijd aanwezig, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Openingstijden: in tijd van nood word je altijd geholpen

Gebruiksregels: voor de uitgifte van de post zijn er speciale tijden.

Tips/trucs kinderen: als je iets ziet wat gevaarlijk is dan mag je dat bij de receptie melden. In de grote hal hangt ook een speciale telefoon waarmee je de GCA lijn kunt bellen. Als je een dokter nodig hebt dan mag je gratis gebruik maken van deze telefoon.

Jeugdhonk
Algemeen: er is een recreatie ruimte boven in de HAVEN. Deze wordt ook door stichting de Vrolijkheid gebruikt. Tijdens vakanties organiseert COA extra activiteiten in deze ruimte.

Openingstijden: iedere woensdag middag de Vrolijkheid van 2 tot 4 uur en ook op andere tijden: die staan op de Kabel tv en op deze site.

Gebruiksregels: het materiaal dat er staat is bedoeld voor alle kinderen. Je mag het materiaal niet meenemen naar je huis.

Tips/trucs kinderen: in dit gebouw is wifi aanwezig.

Huiswerkruimte
Algemeen: Heb je voor je huiswerk een PC nodig dan kan je naar de PIONIER komen.

Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 18.00 uur tot 21.00 uur.

Gebruiksregels: Je hebt een pasje nodig om gebruik te maken van de huiswerkruimte.

Tips/trucs kinderen: in dit gebouw is wifi aanwezig.

OLC
Algemeen: in gebouw de Pionier staan 36 PC waar volwassen mensen gebruik van kunnen maken.

Openingstijden: maandag tot en met zondag van 10 tot 16.30 uur en van 18.00 tot 21.00 uur.

Gebruiksregels: voor alle volwassenen is de PC voor 1 uur per persoon per dag te gebruiken.

Tips/trucs kinderen: kinderen mogen ook op de PC maar dan moet je een pasje hebben. Deze pas kan je alleen krijgen met toestemming van de ouder. Je ouder wordt uitgenodigt en dan wordt samen aan jou de regels verteld.

IMG 0265-2

Washok
Algemeen: die hebben we niet in AZC Luttelgeest

School
Algemeen: de basisschool de Wissel staat op het AZC terrein. Voor alle kinderen die (nog) geen Nederlands spreken. Als je al Nederlands praat ga je naar een school buiten het AZC.

Ben je al groot dan ga je naar het ZuyderZeeCollege in Emmeloord. Daar leer je Nederlands in de Internationale Schakel Klas. Als je al voldoende Nederlands spreekt kan je aan deze school ook de andere VO opleidingen doen. Er zijn in Emmeloord nog meer scholen om je opleiding te doen.

Voor de peuters is er een officiele Peuters Speelzaal in het AZC. Deze is voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar

IMG 0068-2

Tips/trucs kinderen: er zijn in het AZC speciale contactpersonen die heel veel van scholen weten. Bij de infobalie kan je naar hen vragen. Zij nemen ook met jou contact op zonder dat je dat gevraagd hebt. School is heel belangrijk.

De Vrolijkheid
Stichting de Vrolijkheid organiseert op dit azc creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren. Voor meer informatie kun je terecht op www.vrolijkheid.nl.

In de buurt

Hier vind je informatie over wat er in de buurt van het azc Luttelgeest te doen is.

Centrum
Algemeen: AZC Luttelgeest hoort bij de gemeente NoordOostPolder. In deze gemeente zijn wel 11 plaatsen die tot dezelfde gemeente horen. Het gemeentehuis staat in Emmeloord. Dat is de grootste plaats.

Adres: Harmen Visserplein 1, 8302BW Emmeloord

Afstand van het azc: 9.4 kilometer

Een korte omschrijving van de locatie: 70 jaar geleden was er nog geen gemeente NoordOostPolder. Toen was hier alleen maar water met hier en daar een eiland. Schokland was een eiland en Urk was een eiland. Door het bouwen van een lange dijk, hebben knappe mannen nieuw land gemaakt. Zij hebben gezorgd dat al het water weggepompt werd. Zo werd de bodem van de zee een nieuwe plaats om te wonen. AZC Luttelgeest ligt ook op de bodem van de zee. Onze gemeente heeft veel ruimte. De dorpen liggen allemaal op fiets-afstand van elkaar. Het is vooral een agrarisch gebied. Veel landbouw grond en boerderijen en heel veel fietspaden. In de maanden april en mei is de NoordOostPolder heel erg mooi. Dan bloeien de tulpen en lijkt onze gemeente wel op een kleurdoos.

Tips/trucs kinderen: er is heel veel informatie te vinden over onze gemeente in de bibliotheek in Emmeloord.

Sport
Algemeen: er zijn heel veel sportverenigingen in de Noordoost Polder, voetbal, tafeltennis, volleybal, paardrijden, te veel om op te noemen. Ook heeft ieder dorp wel een voetbal of tennis veld. Sportscholen zijn er vooral in Emmeloord. Op de website van de gemeente Noordoostpolder vind je alle informatie over de verenigingen. Je kan ook kijken op www.sportinop.nl

Tips/trucs kinderen: als je ook bij een sportclub wilt horen dan wil COA wel een gedeelte van de contributie betalen. Ga maar naar de Informatie balie om te horen hoe dat gaat.

Kerken en moskeeën
Algemeen: ieder dorp heeft 1 of 2 kerken. Een moskee is er alleen in Emmeloord.

Tips/trucs kinderen: Voor informatie over de plaats van de moskee kan je naar de Informatie balie komen in het AZC

Cultuur
Algemeen: er is een Muzisch Centrum, een Theater, een Bioscoop in Emmeloord

In het Muzisch Centrum worden muziek maar ook danslessen gegeven. Ook worden er creatieve cursussen aangeboden. Fotografie bijvoorbeeld of theater lessen.

Adres: Harmen Visserplein 2, 8302BW Emmeloord

Afstand van het azc: 9.4 kilometer

Een korte omschrijving van de locatie: in het midden van Emmeloord, tussen het Gemeentehuis en het Politiebureau ligt het Muzisch Centrum.

Tips/trucs kinderen: wil je ook een muziek instrument leren bespelen? Vraag je contactpersoon of zij je helpt bij informeren naar de prijs en de voorwaarden. COA wil wel een klein beetje bijbetalen voor je muzieklessen. Ook organiseert de Vrolijkheid muzieklessen in het AZC.

Bibliotheek

Algemeen: in Emmeloord is een grote bibliotheek waar alle kinderen gratis lid van kunnen worden. In de bibliotheek hebben ze heel veel kinderboeken. Je kan daar ook op de computer. Adres:Harmen Visserplein 5, 8302BW Emmeloord

Afstand van het azc:9.4 kilometer

Een korte omschrijving van de locatie: een groot gedeelte van de bibliotheek is speciaal voor de kinderen ingericht. Je kan er 6 dagen per week in. Op woensdag middag en zaterdag is de bibliotheek ook open.

Tips/trucs kinderen: In het AZC is een heel klein bibliotheekje waar je ook boeken kunt lezen. Deze is kinderen iedere zaterdag en zondagmorgen open.

Zwembad
Algemeen: zwemmen kan je in het Bosbad in Emmeloord maar ook net buiten de Noordoostpolder in Vollenhove. In de winter periode zwemmen we in het binnenbad maar in de zomer is er ook een buitenbad met een grote speel weide. Als je geen zwemdiploma hebt dan moet je bandjes dragen om je armen. Zwemmen kan je leren met de zwemlessen. COA wil een gedeelte van je zwemlessen meebetalen. Als je naar de AZC school de Wissel gaat dan ga je ook met de bus naar de zwemlessen toe. Schoolzwemmen, heet dat.

Een korte omschrijving van de locatie: een mooi zwembad met een heel lange glijbaan die buiten het gebouw loopt en je weer binnen in het water laat plonzen.

Tips/trucs kinderen:

Adres: zwembad Bosbad Emmeloord, Boslaan 30, 8302AB Emmeloord

Afstand van het azc: 9 kilometer

Een korte omschrijving van de locatie: dit zwembad is veel groter. In dit zwembad hebben zij hoge en lage duikplanken. Ook hebben ze een beweegbare bodem zodat het zwembad heel diep kan worden.

Bushalte

Algemeen: de bushalte van het AZC staat aan de Kuinderweg. Hier stopt de bus die je naar Luttelgeest en Marknesse brengt. De bus brengt je ook de andere kant op naar Kuinre. Op zaterdag en zondag rijdt er geen bus. Ook na 18.00 uur rijdt er geen bus meer. Op die momenten moet je met de fiets.

Afstand van het azc: 400 meter

Ziekenhuizen
Je kunt naar ziekenhuizen in Heerenveen, Zwolle, Emmeloord en Lelystad. De dokter in het azc zoekt uit welk ziekenhuis jou het beste kan helpen.

Activiteiten

In dit azc is er een Time4You-spreekuur.

Adresinformatie

Bezoekadres
Oosterringweg 41
8315 PS  Luttelgeest
Nederland
T 088-7159100
Postadres

Oosterringweg 41
8315 PS  Luttelgeest
Nederland

Tips

Als je iets speciaals wilt vragen aan de informatiebalie, dan kun je het best op zaterdag komen. Want dan heb je geen school.

In het gebouw De Kikker is wifi, dus je kunt ook met je laptop van school hier je huiswerk komen maken. Heb je altijd een computer!

In het OLC mag je alleen op de computer als een van je ouders meegaat. Als jij je moeder helpt met de afwas, dan wil zij vast wel een uurtje met jou mee naar de computer!

Er zijn in het azc speciale contactpersonen die heel veel van scholen weten. Bij de informatiebalie kun je naar hen vragen. Zij nemen ook met jou contact op, zonder dat je dat gevraagd hebt. School is namelijk heel belangrijk!

Wil je een muziekinstrument leren bespelen? Vraag je contactpersoon of hij/zij je helpt bij het informeren naar de prijs en de voorwaarden. Het COA kan een beetje meebetalen aan je muzieklessen.

In het azc is een bibliotheekje waar je gratis boeken kunt lenen. Deze is alleen op dinsdagmiddag open.

Als je naar een school buiten het azc gaat, heb je een fiets nodig!

Wat niet goed is op dit azc is dat er geen satteliet TV is in de nieuwe huizen en dat er geen wifi is.

De huiswerkruimte en het spelplein zijn mooi!

Luttelgeest is een groot azc; we hebben veel ruimte!

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg