Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Onderwerpen

AZC

Heerhugowaard

Er wonen hier nu 200 vluchtelingen. De instelling wordt tegelijkertijd verbouwd. Na de verbouwing is er ruimte voor 600 vluchtelingen.

Hier vind je informatie over azc Heerhugowaard.

Informatiebalie
Bij de informatiebalie kun je vragen stellen over school, sport en andere zaken Openingstijden maandag en dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur en op donderdag van 11.00 tot 12.00 uur Heb je geen tijd om tijdens de openingstijden naar de informatiebalie te komen? Mail je vraag dan naar dedigib@coa.nl
Speelzaal
De speelzaal is voor kinderen van 1,5 t/m 3 jaar oud. De speelzaal is geopend op dinsdag woensdag en donderdag van 9.00 tot 11.00 uur.
School
Kinderen tussen de 4 en 12 gaan naar basisschool de Regenboog in Heerhugowaard. Deze school ligt op 10 minuten fietsen van het azc. Vanaf 12 jaar ga je naar het voorgezet onderwijs. Deze scholen zijn allemaal in de omgeving van het azc.
Sport
In azc Heerhugowaard zijn een voetbalveld en een basketbalveld. Deze velden mogen door iedereen gebruikt worden en zijn altijd open. Ook is er op het AZC een sporthal waar veel activiteiten georganiseerd worden voor kinderen. Kijk hier maar eens naar de activiteiten.
Huiswerklokaal
Hier kunnen kinderen van 12 t/m 17 jaar hun huiswerk maken. Je vindt de huiswerkruimte in gebouw C.

In de buurt

Hier vind je informatie over wat er in de buurt van azc Heerhugowaard te doen is.

Centrum
Het winkelcentrum van Heerhugowaard ligt ongeveer 2 kilometer van het azc. In de omgeving van het winkelcentrum vind je naast veel leuke winkels ook een theater, bioscoop en een bibliotheek. Het overdekte winkelcentrum Middenwaard ligt ongeveer 2 kilometer van het azc. In de omgevving van Middenwaard vind je een theater, bioscoop en een bibliotheek. Als je van je ouders boodschappen moet doen dan kun je het beste naar de supermarkt Vomar of de Royal Market gaan. Deze kun je vinden op het Raadhuisplein.
Bibliotheek
De bibliotheek van Heerhugowaard ligt ongeveer 2 kilometer van het azc Kinderen tot en met 17 jaar kunnen gratis lid worden. In de bibliotheek kun je gratis gebruik maken van de computers en er is gratis WIFI.

Het adres is: Parelhof 1A in Heerhugowaard

Bushalte
De dichtstbijzijnde bushalte is aan de middenweg. De bussen die vanaf deze halte vertrekken brengen je naar het treinstation van Heerhugowaard en Alkmaar. Het treinstation van Heerhugowaard is ook vlak bij het AZC. Vanuit daar kun je de trein nemen in richting Alkmaar, Den Helder en Hoorn Als je wilt weten hoe laat de bussen en treinen vertrekken dan kun je dit vinden op de website 9292.nl.
Zwembad
Zwembad Waardergolf ligt vlak bij het azc en is dagelijks geopend. Het adres is Beukenlaan 1 in Heerhugowaard. Als je geen zwemdiploma hebt dan je bandjes dragen om je armen. Als je wilt leren zwemmen dan kunnen je ouders dit melden bij de informatiebalie van het COA.
Sportverenigingen
Er zijn veel sportverenigingen in Heerhugowaard: voetbal, volleybal, atletiek en nog veel meer! Op deze website van de gemeente Heerhugowaard kun je zien welke sportverenigingen er allemaal zijn. Wie lid wil worden van een sportvereniging moet betalen voor het lidmaatschap. Het COA betaalt hier een deel van. Als je hier meer over wilt weten dan kun je dit vragen bij de informatiebalie.
Handige links

Activiteiten

In dit azc is er een Time4You-spreekuur.

Voor en over kinderen in asielzoekerscentra

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg