Pers

Persberichten

Eerste jongerenraad van De Kindertelefoon geïnstalleerd
26 september 2018
De Kindertelefoon beschikt sinds vandaag over een eigen jongerenraad. Zeventien jongens en meisjes tussen de 13 en 18 jaar zijn gisteren in Amsterdam officieel en feestelijk geïnstalleerd. Zij vertegenwoordigen een jaar lang de stem van jongeren binnen De Kindertelefoon. Want wie weet er nu beter wat kinderen en jongeren belangrijk vinden, dan jongeren zelf? Lees hier het hele persbericht.

Persuitnodiging: Installatie jongerenraad De Kindertelefoon
20 september 2018
Met plezier nodigen we u uit om met ons te vieren dat de allereerste jongerenraad van De Kindertelefoon van start gaat. Uit tientallen aanmeldingen hebben we 17 jongeren geselecteerd die een jaar lang de stem van jongeren zullen vertegenwoordigen binnen De Kindertelefoon. Klik hier voor de persuitnodiging.

De Kindertelefoon zoekt leden jongerenraad
19 april 2018
De Kindertelefoon zoekt enthousiaste en gemotiveerde jongeren van 12 tot 18 jaar oud. Jongeren die willen helpen onze dienstverlening richting kinderen nog beter te maken en het leuk vinden om een jaar lang bij De Kindertelefoon betrokken te zijn. Lees hier het hele persbericht.

Documentaire LUISTER over De Kindertelefoon zondag 29 april op tv
17 april 2018
L U I S T E R, de kinderdocumentaire die Gouden Kalf winnares Astrid Bussink over De Kindertelefoon maakte, wordt zondag 29 april om 19:25 uitgezonden op NPO 3. De documentaire ging afgelopen november in première op IDFA en won sindsdien al twee prijzen. Lees hier het hele persbericht.

Jeugddocumentaire L U I S T E R over De Kindertelefoon wint op IDFA
23 november 2017
L U I S T E R, de nieuwe jeugddocumentaire van Gouden Kalf winnares Astrid Bussink over De Kindertelefoon, heeft de Speciale Juryprijs voor de Jeugddocumentaire gewonnen op IDFA. Dit maakte de jury op woensdagavond bekend. Lees hier het persbericht en bekijk de trailer.

De Kindertelefoon slaat handen ineen met YouTubers
2 november 2017
De Kindertelefoon is hét aanspreekpunt voor kinderen en jongeren op het moment dat ze, om wat voor reden dan ook, niemand hebben om mee te praten. Met deze taak geeft De Kindertelefoon al bijna 40 jaar concreet uitvoering aan artikel 12 en 13 van het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind. De helden van de jeugd van tegenwoordig (YouTubers) zijn óók een aanspreekpunt aan het worden. Er wordt zonder schaamte veel met hen gedeeld, in het openbaar. YouTubers, zoals Gio maar ook anderen, weten niet (altijd) goed wat ze hiermee aan moeten. Vanuit deze gedachte lanceerde De Kindertelefoon samen met YouTuber Gio deze week een online serie, met een enorm spannende en verrassende afloop. De serie werd in totaal meer dan 2 miljoen keer bekeken. Lees hier het hele persbericht.

Filmpremière voor vluchtelingenkinderen
18 september 2017
In AZC Rijswijk gaat 25 september een animatiefilm voor vluchtelingenkinderen in première. De korte film verwijst de kijkers op een speelse manier naar de website Tell-Me, die vol staat met informatie voor en over vluchtelingenkinderen. Ook maakt de film de jongeren duidelijk wat De Kindertelefoon is en wanneer ze daar terecht kunnen. Lees hier het hele persbericht. 

Op zoek naar oudere persberichten? Die zijn hier te vinden.

Contact

Uitsluitend voor persvragen kunt u terecht bij Heleen Alders, beleidsmedewerker Communicatie & PR.
Telefoonnummer: 030 34 104 00 | E-mailadres: heleen.alders@kindertelefoon.nl