PERS

STIJGING GESPREKKEN DIGITAAL PESTEN BIJ DE KINDERTELEFOON

17 september 2020

Van 21 t/m 25 september 2020 is het de Week tegen Pesten. Pesten is van alle generaties, als  volwassene leer je hiermee om te gaan of zoek je hulp. Voor jongeren is dit vaak veel lastiger. Waar het pesten vroeger vooral op het schoolplein gebeurde, ziet De Kindertelefoon dat gesprekken steeds vaker over digitaal pesten gaan. Toen de scholen afgelopen april en mei gesloten waren als gevolg van de coronacrisis, registreerde De Kindertelefoon aanzienlijk meer gesprekken over digitaal pesten: 16,9% in april 2020 ten opzichte van 3,7% in april 2019 en 11,2% in mei 2020 vergeleken met 3,7% van diezelfde maand in 2019. Pesten begint vaak op het schoolplein en gaat vervolgens digitaal verder. Lees hier het hele persbericht.

NIEUWE GROEP KINDEREN VOELT ZICH EENZAAM

16 juli 2020

De helft van de jongeren in Nederland voelt zich wel eens eenzaam. Dit wordt lang niet altijd veroorzaakt door een gebrek aan sociale contacten. Gevoelens van eenzaamheid komen ook voor bij jongeren die deze contacten wel hebben. Zij kunnen bijvoorbeeld hun verhaal niet kwijt omdat ze oprechte interesse bij een ander missen. Dit blijkt uit recent onderzoek van De Kindertelefoon op basis van chats en forumtopics. De afgelopen coronaperiode heeft gezorgd voor een nieuwe groep kinderen die zich eenzaam voelt. Lees hier het hele persbericht.

KINDERTELEFOON IN DE BRES VOOR THUISZITTERS: 'JUIST NU HEBBEN KINDEREN ONS NODIG!'

19 maart 2020

De komende tijd zullen onder andere scholen en sportclubs gesloten zijn om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat de meeste kinderen de komende tijd thuis komen te zitten. Veel kinderen maken zich zorgen: over dierbaren, school en een verslechterende thuissituatie. Daarom is een organisatie als De Kindertelefoon, dé gesprekspartner voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar, harder nodig dan ooit. Lees hier het hele persbericht.

Hé, welkom!

We plaatsen cookies om de website goed te laten werken én te verbeteren, niet om jou te volgen. Meer weten? Klik hier.