Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 116 - 111 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Over De Kindertelefoon

Regels van De Kindertelefoon

 

Elk kind dat belt of chat krijgt van ons tijd en aandacht om zijn of haar verhaal te doen. In die tijd is de lijn bezet. Door drukte bij De Kindertelefoon kunnen veel kinderen niet direct geholpen worden. Daarom vinden wij het belangrijk dat je alleen met ons belt of chat als je een vraag of probleem wilt bespreken.

Dit zijn de regels om met ons te praten:

  • je bent goed te verstaan
  • het is rustig om je heen
  • je hebt je aandacht bij het gesprek en reageert op onze vragen
  • je bent vriendelijk

Als je ons uitscheldt of je meerdere malen niet aan onze regels houdt blokkeren we jouw telefoonnummer of je internetadres.

Vertrouwelijk

Jouw contactgegevens zijn voor ons niet zichtbaar. Gesprekken met De Kindertelefoon zijn 100% vertrouwelijk. Dat betekent dat wij aan niemand doorvertellen wat jij ons vertelt, behalve als dat van jou mag.

Wij weten niet wie jij bent en dat hoef je ons ook niet te vertellen. Op jouw telefoonrekening staat niet dat je met ons gebeld hebt en wij kunnen jouw telefoonnummer of internetadres niet zien. Wel kunnen wij zien of en hoe vaak er met jouw telefoonnummer of internetadres contact is opgenomen met De Kindertelefoon.

het begint bij luisteren

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 116-111 (gratis & anoniem)
Elke dag van 11.00-20.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-20.00 uur

Verberg