Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
Meer hulp Meldknop.nl

Gastles

Vrijwilligers van De Kindertelefoon verzorgen in het hele land gastlessen in het basis- en voortgezet onderwijs. In de gastlessen wordt verteld waarom De Kindertelefoon er is, wat het belang is van praten en waarvoor je bij De Kindertelefoon terecht kunt. De gastlesdocent is getraind in praten met kinderen en jongeren.

De les over De Kindertelefoon sluit aan bij vele vakgebieden en kerndoelen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De les is inzetbaar bij sociaal-emotionele vorming en gezond en redzaam gedrag. Voor mentorlessen of als de school voor deze aandachtsgebieden een methode volgt, is de les over De Kindertelefoon een uitstekende aanvulling

Hier vind je de brochure over de gastles.

Voor wie?
De gastlessen zijn bedoeld voor groepen 5,6, 7 en 8 van de basisschool en klas 1/2 van het voortgezet onderwijs. De lessen zijn toegesneden op de leeftijd van de leerlingen.

Opzet
De lessen worden gegeven door twee vrijwilligers van De Kindertelefoon. Zij leggen uit met welke vragen en problemen kinderen en jongeren bij De Kindertelefoon terecht kunnen en hoe daarmee wordt omgegaan. Hierbij komen verschillende thema’s aan de orde, zoals verliefdheid, pesten, seksualiteit, vriendschap, kindermishandeling en echtscheiding. Behalve een basisles, is er ook materiaal voor verdieping in een vervolgles. Deze verdieping is optioneel.

Scholen kunnen ook zelf het lespakket aanvragen en de les door eigen mentoren of docenten laten geven.

Kosten
Een basisles duurt ongeveer 50 minuten. De kosten van een gastles bedragen €30,- . Elke extra gastles op dezelfde dag en dezelfde school kost €2,50 extra, met een maximumbedrag van €40,- .

Aanvraag gastles
Is uw school geïnteresseerd in een (gast)les van De Kindertelefoon, vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen zsm contact met u op.

Les De Kindertelefoon aanvragen

  • Geef svp een correct emailadres op, zodat wij contact met u kunnen opnemen.
  • Kies de locatie die het dichtst bij de school ligt.

 

het begint bij luisteren

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Elke dag van 11.00-20.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-20.00 uur

Verberg