Ontmoetingsworkshop

De Kindertelefoon is er óók voor jonge nieuwkomers: boek een workshop in de klas!

Wat kan De Kindertelefoon betekenen?

Praten over wat je bezighoudt lucht op. Onze vrijwilligers weten als geen ander hoe dat moet, ze praten dagelijks met meer dan 300 kinderen en jongeren via de chat en telefoon. Ze zijn daarnaast speciaal getraind in het praten met jonge nieuwkomers. Geen vraag is te gek. Samen met de jongere kijkt de vrijwilliger naar wat de volgende stap voor hem of haar kan zijn. De gesprekken zijn vertrouwelijk: ieder verhaal is veilig bij ons. Alleen bij toestemming van de jongere zelf, wordt er gezocht naar externe hulp.

Hoe werkt zo’n ontmoetingsworkshop in de klas?

De Kindertelefoon werkt met getrainde, jonge vrijwilligers, in de leeftijd van 16 tot 19 jaar. We komen met een groepje van hen op bezoek in de klas. Aan de hand van verschillende interactieve werkvormen, maken zij contact. Zo ervaart de leerling wat De Kindertelefoon kan betekenen.

Docent aan het woord over de ontmoetingsworkshop: ”De leerlingen en ik hebben deze workshop zeer positief ervaren. Er hing een erg open sfeer waardoor de leerlingen vragen durfden te stellen en zich op hun gemak voelden om ook eigen persoonlijke verhalen te vertellen. De leerlingen en vrijwilligers zochten elkaar snel op. Sommige leerlingen vertelden dat ze waarschijnlijk contact op zullen nemen met De Kindertelefoon. Complimenten voor de vrijwilligers: professioneel maar toch ook heel toegankelijk!”

Wat is er nodig voor een ontmoetingsworkshop?

Wij richten ons op jonge nieuwkomers in de leeftijd tussen de 13 en 18 jaar. Voor de workshop is het nodig dat leerlingen zich verstaanbaar kunnen maken in het Nederlands, eventueel ondersteunt door een docent of medeleerling. Op die manier kunnen de gesprekken onderling écht wat opleveren en beklijft de informatie over De Kindertelefoon. Twijfels over het taalniveau? Neem dan contact met ons op via het aanvraagformulier.

Kosten en reikwijdte

Er zijn geen kosten verbonden aan een ontmoetingsworkshop. Op dit moment worden ontmoetingsworkshops in verschillende regio’s van Nederland gegeven. De Kindertelefoon kan helaas nog geen landelijke dekking bieden hierin. Je kunt in het aanvraagformulier aangeven op welke afstand de school ligt van de locaties die de workshop aanbieden. Is de reistijd minder dan een uur? Dan komen wij een workshop geven. Is de reistijd langer dan een uur? Dan nemen we contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie en aanvraag workshop

Meer informatie over de ontmoetingsworkshop lees je in onze brochure. Heb je interesse en wil je een workshop aanvragen? Neem dan contact met ons op via het aanvraagformulier.