BINNENKORT: KINDERTELEFOON IN DE KLAS

 

 

Ouders die gaan scheiden, gevoelens van onzekerheid of een thuissituatie die niet fijn is. Praten helpt! En soms is het fijn om te praten met iemand die je niet kent en die geen belang heeft bij jouw situatie: dan is er De Kindertelefoon.

1 op de 3 kent De Kindertelefoon (nog) niet
De Kindertelefoon is er voor alle kinderen in Nederland vanaf 8 jaar. Toch kent 1 op de 3 basisschoolleerlingen De Kindertelefoon nog niet. Vertel jij hen erover?

WAT KUN JE JOUW LEERLINGEN VERTELLEN?

 

  • Met De Kindertelefoon kun je echt over ALLES praten: bijvoorbeeld over verliefdheid, verveling of als het thuis (even) niet zo fijn is
  • Het is gratis en anoniem, je hoeft dus niet je echte naam te zeggen
  • Bellen kan naar 0800-0432, chatten doe je via kindertelefoon.nl. Dit kan elke dag tussen 11:00 en 21:00 uur
  • Als het nodig is en je dat zelf wil, kijken we samen met jou naar welke organisatie jou het beste (verder) kan helpen
  • Per dag praten meer dan 1.000 kinderen met De Kindertelefoon. Je bent dus niet de enige!

LESMATERIAAL: PRATEN LUCHT OP!

 

Dit najaar verschijnt er gratis lesmateriaal om kinderen in groep 5 t/m 8 kennis te laten maken met De Kindertelefoon en de kracht van praten. De les is samen met leerkrachten ontwikkeld en helpt om het gesprek in de klas te openen over actuele thema’s uit de leefwereld van kinderen en de emoties die daarbij horen. Het lesmateriaal is vanaf begin november beschikbaar en verschijnt op deze pagina. Wil je hierover een bericht ontvangen? Meld je dan hieronder aan.

BLIJF OP DE HOOGTE!

 

Wil jij als eerste op de hoogte worden gebracht als het lesmateriaal voor groep 5 t/m 8 uitkomt? En ontvang je ook graag de laatste inzichten over praten met kinderen? Laat dan jouw e-mailadres achter. Je ontvangt alleen een bericht als er een relevante update is. (max. 4 per jaar)


 

OVER DE KINDERTELEFOON

 

De Kindertelefoon is al meer dan 40 jaar dé plek in Nederland waar kinderen gratis en vertrouwelijk kunnen praten over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken in hun eigen omgeving. Van verliefdheid tot verwaarlozing en alles daar tussenin. Onze vrijwilligers staan iedere dag tussen 11.00 en 21.00 uur klaar om kinderen een luisterend oor te bieden via de telefoon en chat. Omdat we kinderen op jonge leeftijd al willen helpen in het voeren van gesprekken en te vertrouwen op hun eigen kracht, delen we onze kennis over praten met kinderen met het primair onderwijs. Meer informatie

 

Vragen?

Heb je een vraag over het lesmateriaal voor het primair onderwijs of een vraag over De Kindertelefoon? Mail dan naar onderwijs@kindertelefoon.nl.

Hé, welkom!

We plaatsen cookies om de website goed te laten werken én te verbeteren, niet om jou te volgen. Meer weten? Klik hier.