WIL JIJ PRATEN OVER LIEFDE & SEKSUALITEIT?

Je bent niet de enige.

 

Sterker nog, heel veel kinderen en jongeren hebben vragen! Het is zelfs één van de meest besproken onderwerpen op ons forum. Anderen vroegen zich bijvoorbeeld af: Ben ik wel 'normaal'? Hoe moet je zoenen? Wat als ik wil daten tijdens corona? Hoe vertel ik mijn omgeving dat ik gay, bi, non-binair ben – of me niet thuis voel in mijn lichaam? Of: hoe vertel ik dat ik iets niet wil?

Het is helemaal niet gek als je je wel eens onzeker voelt. Je kunt over ALLES praten met De Kindertelefoon. Lees verder voor meer info, of ervaringen en tips van anderen. Wil je weten wat je kunt verwachten van een gesprek met één van onze vrijwilligers? Klik hier.



 

WIST JE DAT

 

  • We het afgelopen jaar gemiddeld 1.400 gesprekken per dag voerden via de telefoon en chat? De gesprekken gaan over álles, maar liefde de seksualiteit is één van de meest besproken onderwerpen. Daaronder valt ook seksuele en genderidentiteit.

  • 8% van de jongens zich ook aangetrokken voelt tot iemand van hetzelfde geslacht? Bij meisjes is dat 12%. In verhouding zijn dat 1 à 2 kinderen per klas.

  • Je nooit iets moet doen waar je niet helemaal klaar voor bent? Je lichaam is van jou en jij mag zelf beslissen over jouw grenzen. Ook online!

  • De helft van alle jongeren op zijn 18de seks heeft gehad? Maar het is ook normaal om eerder of veel later voor het eerst seks te hebben.

  • Heel veel andere kinderen en jongeren struggelen met onzekerheid? Op ons forum wordt er over de meest uiteenlopende dingen gepraat!

  • Je goed bent zoals je bent? Hoe je je ook voelt of identificeert; je bent goed genoeg! En als je ergens mee zit: praten erover lucht altijd op.

Deze cijfers komen uit een onderzoek naar jongeren (12-25 jaar) van Soa Aids Nederland en Rutgers Stichting uit 2017.

 

 

 

Hoe gaat het met jou vandaag?

EEN BOODSCHAP VAN LOIZA

De Kindertelefoon krijgt elke dag veel vragen over onzekerheid. Ben ik wel normaal? Wat als ik niet word geaccepteerd? Iedereen is uniek. Daarom ben je goed zoals jíj bent. En onthoud: praten erover is belangrijk!

TIPS OVER LIEFDE EN SEKSUALITEIT

Deze tips komen uit de Pubergids van Rutgers. Daarin vind je veel info over het lichaam, seksualiteit en relaties.

Tip: zoenen
Tip: genderidentiteit
Tip: gay of bi
Tip: liefdesverdriet
Tip: nee is oké