Jongerenraad

De Kindertelefoon heeft een jongerenraad. De jongerenraad adviseert De Kindertelefoon, denkt mee over hoe De Kindertelefoon nog beter kan worden en vertegenwoordigt de mening van jongeren.

De Jongerenraad 2018-2019: Deborah, Indy, Aaron, Emma, Claire, Ansam, Manon, Nadia, Sifra, Cécile, Daniël, Jeroen, Thijs, Manon, Menthe en Celeste (niet op de foto: Sandra).

Wat is de jongerenraad?

De jongerenraad bestaat uit zeventien jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Zij praten, denken en beslissen een jaar lang met ons mee. De jongerenraad zorgt er voor dat De Kindertelefoon nog meer van kinderen zelf wordt en helpt ons in het beter aansluiten bij kinderen, nu en in de toekomst. 

Waarom een jongerenraad?

Dagelijks luisteren onze vrijwilligers naar verhalen van honderden kinderen tussen de 8 en 18 jaar, die iets willen vragen of vertellen. Maar bij De Kindertelefoon werken vooral volwassenen, zij bedenken hoe we kinderen het beste kunnen helpen. Daar willen we verandering in brengen. Want wie weet er nu beter wat kinderen en jongeren belangrijk vinden, dan jongeren zelf? 

Wat doet de jongerenraad?

De jongerenraad komt vier keer per schooljaar bijeen. De bijeenkomsten vinden altijd plaats op een donderdag in verschillende steden waar de Kindertelefoon zit. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen de jongeren in de raad een kijkje achter de schermen, geven ze advies over verschillende onderwerpen waar De Kindertelefoon vragen over heeft en volgen ze workshops en trainingen. 

Wanneer kun je in de jongerenraad?

  • Je bent minimaal 12 en maximaal 18 jaar oud
  • Je bent niet bang om je mening te geven
  • Je bent enthousiast, een doorzetter en wilt graag iets betekenen voor anderen
  • Je kunt vier keer per jaar naar De Kindertelefoon komen (in verschillende steden waar de Kindertelefoon zit.)

De Kindertelefoon organiseert eens per jaar een selectiedag om een jongerenraad samen te stellen. Op dit moment is de jongerenraad compleet en kun je je niet inschrijven. Als de inschrijving voor 2019-2020 open gaat maken we dat op deze pagina en op Instagram bekend. 

Wil je nu al meedenken?

Meld je dan aan voor het online jongerenpanel! Een aantal keer per jaar krijg je dan een online vragenlijst van ons.
Ben je jonger dan 12? Dan zijn we ook benieuwd naar je mening! Heb je een idee of tip? Laat het ons weten! 

Geef je wel graag je mening maar liever online, zonder bijeenkomsten? Geef je dan op voor ons online jongerenpanel.