Jongerenraad

Hoe kan De Kindertelefoon kinderen en jongeren het beste bereiken en helpen? Daarover denkt de jongerenraad met ons mee. Door te brainstormen, workshops te volgen en te vloggen zorgt de jongerenraad ervoor dat De Kindertelefoon weet wat er speelt bij jongeren.

Op dit moment is de werving voor nieuwe leden gesloten. Volgend jaar kun je je weer opgeven! 

Indy, Aaron, Sandra, Deborah, Cécile en Ansam uit de huidige jongerenraad.

Voor de jongerenraad zoeken we gemotiveerde jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar die het leuk vinden om met ons mee te praten en denken en ons te adviseren. Of je nu met de directeur van De Kindertelefoon om tafel zit of een cheque in ontvangst neemt op een gala: jij krijgt een jaar lang een speciale plek in het team van De Kindertelefoon.

Hoe ziet jouw bijdrage eruit?

Je deinst er niet voor terug om je mening te geven als daar om gevraagd wordt, ook al zit de directeur tegenover je. Je vindt het leuk als we je appen om te vragen of je een interview wilt afgeven voor een tv-programma. Je geeft je mening over hoe wij het doen op social media en je vindt het mooi om betrokken te zijn bij een stichting waar kinderen en jongeren een belangrijke stem hebben.

Wat doet de jongerenraad?

De jongerenraad komt vijf keer per schooljaar bijeen met de hele raad. Dit is altijd op donderdag, op een van de locaties van De Kindertelefoon.  In 2019 – 2020 zijn de bijeenkomsten in Utrecht en Groningen, in de maanden september, november, februari, april en juni. Tijdens deze bijeenkomsten leer je de organisatie goed kennen, praat je met vrijwilligers en medewerkers, volg je interessante trainingen en geef je je mening en advies.

Daarnaast kan het zijn dat we je tussendoor benaderen voor een extra bijeenkomst, het maken van een vlog, of een andere vraag. Deze extra activiteiten zijn optioneel, dus alleen als je er tijd voor hebt en het leuk vindt om te doen.

Wanneer mag je in de jongerenraad?

  • Je bent minimaal 12 en maximaal 18 jaar oud
  • Je bent niet bang om je mening te geven
  • Je bent enthousiast, een doorzetter en wilt graag iets betekenen voor anderen
  • Je kunt in het schooljaar 2019-2020 vijf keer naar De Kindertelefoon komen
    (in Utrecht en Groningen, je reiskosten worden vergoed.)
  • Je kunt aanwezig zijn bij de selectiedag op woensdagmiddag 12 juni in Utrecht. 

Selectiedag

De inschrijving voor de jongerenraad is gesloten. Uit alle aanmeldingen selecteren we ongeveer 30 jongeren voor een selectiedag. Op deze dag maken we kennis, wij met jou en jij met ons.
De Kindertelefoon zoekt naar een mix van jongeren met verschillende opleidingsniveaus, leeftijden, achtergronden, interesses, ervaringen en meningen.

De selectiedag is op woensdag 12 juni. Als je wordt uitgenodigd zorgt De Kindertelefoon voor een brief waarmee je op school toestemming kunt vragen om vrij te krijgen van school.

Heb je een vraag over de jongerenraad? Mail dan naar meedenken@kindertelefoon.nl

Geef je wel graag je mening maar liever online, zonder bijeenkomsten?
Meld je dan aan voor ons online jongerenpanel.