Huisregels

Je kunt met De Kindertelefoon over alles praten. Of het nu iets kleins is of iets groots, een vraag of een probleem, of gewoon iets wilt delen. Er bellen of chatten veel kinderen met De Kindertelefoon: onze vrijwilligers voeren ruim 400 gesprekken per dag. We vinden het fijn als je met ons belt of chat. In het gesprek is het belangrijk dat je:

  • goed te verstaan bent
  • jouw aandacht hebt bij het gesprek
  • respectvol bent naar onze vrijwilliger

Een keer uitproberen is niet erg.  Maar als je de lijn bezet houdt met bijvoorbeeld een verzonnen verhaal, dan kunnen kinderen die ons nodig hebben De Kindertelefoon niet bereiken. Het vertellen van een verzonnen verhaal over pesten of mishandelen is respectloos voor kinderen die dit echt meemaken. Dit komt helaas voor in Nederland. Het is belangrijk dat deze kinderen terecht kunnen bij De Kindertelefoon.

Als je vrijwilligers uitscheldt, of meerdere malen onze huisregels overtreedt, krijg je een Time Out. Na het krijgen van een Time Out, kun je ons een dag niet bereiken. Na meerdere Time Outs kun je voor 3 maanden geblokkeerd worden.

Kortom: je kunt met De Kindertelefoon over alles praten en we vinden het fijn als je contact met ons opneemt. Wel vragen we je om ons respectvol te behandelen, zoals wij dat ook met jou doen.

Vertrouwelijk
Jouw contactgegevens zijn voor ons niet zichtbaar. Gesprekken met De Kindertelefoon zijn 100% vertrouwelijk. Dat betekent dat wij aan niemand doorvertellen wat jij ons vertelt, behalve als dat van jou mag. Wij weten niet wie jij bent en dat hoef je ons ook niet te vertellen. Op jouw telefoonrekening staat niet dat je met ons gebeld hebt en wij kunnen jouw telefoonnummer of internetadres niet zien. Wel kunnen wij zien of en hoe vaak er met jouw telefoonnummer of internetadres contact is opgenomen met De Kindertelefoon. Wil je meer weten over privacy? Bekijk dan onze privacystatements.

Klachten en blokkade opheffen
Ben je geblokkeerd en wil je deze blokkade graag laten opheffen? Vul dan dit formulier in. Ben je niet tevreden over jouw contact met De Kindertelefoon? Laat het ons weten via landelijkbureau@kindertelefoon.nl. Let op: je bent dan niet meer anoniem!