Gastles

Vrijwilligers van De Kindertelefoon verzorgen in het hele land gastlessen in het basis- en voortgezet onderwijs. In de gastlessen wordt verteld waarom De Kindertelefoon er is, wat het belang is van praten en waarvoor je bij De Kindertelefoon terecht kunt. De gastlesvrijwilliger is getraind in praten met kinderen en jongeren.

De les over De Kindertelefoon sluit aan bij vele vakgebieden en kerndoelen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De les is inzetbaar bij sociaal-emotionele vorming en gezond en redzaam gedrag. Voor mentorlessen of als de school voor deze aandachtsgebieden een methode volgt, is de les over De Kindertelefoon een uitstekende aanvulling.

Hier vind je de brochure over de gastles.

Voor wie?
De gastlessen zijn bedoeld voor groepen 5,6, 7 en 8 van de basisschool en klas 1/2 van het voortgezet onderwijs. De lessen zijn toegesneden op de leeftijd van de leerlingen.

Opzet 1: De Kindertelefoon geeft de gastles
De lessen worden gegeven door twee vrijwilligers van De Kindertelefoon. Zij leggen uit met welke vragen en problemen kinderen en jongeren bij De Kindertelefoon terecht kunnen en hoe daarmee wordt omgegaan. Hierbij komen verschillende thema’s aan de orde, zoals verliefdheid, pesten, seksualiteit, vriendschap, kindermishandeling en echtscheiding. Behalve een basisles, is er ook materiaal voor verdieping in een vervolgles. Deze verdieping is optioneel.

Opzet 2: de school geeft zelf de gastles
Scholen kunnen ook zelf het lespakket aanvragen en de les door eigen mentoren of docenten laten geven.

Kosten
Een basisles duurt ongeveer 50 minuten. De kosten van een gastles bedragen €30,- . Elke extra gastles op dezelfde dag en dezelfde school kost €2,50 extra, met een maximumbedrag van €40,- .

Aanvraag gastles of lespakket
Is jouw school geïnteresseerd in een gastles of het lespakket van De Kindertelefoon, vul dan dit formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.