Meer hulp Meldknop.nl

Vragenkast

Vragenkast

Verliefdheid en verkering

Seks enzo

Seks betekent heel veel. Het is alles wat je kunt doen wat met seks te maken heeft zoals zoenen, tongzoenen, knuffelen, elkaar aaien, enzovoorts.

Wanneer mag je seks hebben?

Als je nog geen twaalf jaar bent mag je geen seks hebben. Dat staat in de wet. Knuffelen, kussen of zoenen mag wel. Maar alleen als je het allebei wil.

Is seks lekker?

De meeste mensen vinden seks fijn, omdat het intiem is. Het ook geeft een lekker gevoel in je lichaam. Seks is alleen fijn als je het allebei wilt.

Ik wil nog niet verder gaan

Als je verkering hebt, kan het zijn dat jullie met elkaar knuffelen en zoenen. Maar dat hoeft niet! Als jij dat nog niet wilt, mag je altijd 'nee' zeggen. Knuffelen, strelen, zoenen of seks is alleen fijn als jullie het allebei willen.

Doet iemand iets bij je wat je niet wilt, zoals je zoenen, je aanraken of foto’s van je maken, dan is dat strafbaar. Vertel het dan aan iemand die je vertrouwt.

Praat over seks

Praat over seks met iemand die je vertrouwt, zoals je ouders, je juf of meester. Je kunt ook gratis bellen (0800-0432) en chatten met de Kindertelefoon.

Kijk ook eens bij:

Heeft de vragenkast je geholpen? Laat het ons weten!

Wij horen graag of je wat hebt gehad aan het antwoord uit de vragenkast. Als je nog tips hebt, vul dan het formulier in.

we zijn er voor jou

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg