Meer hulp Meldknop.nl

Vragenkast

Nieuws

Geslaagde actie Koningsdag!

Wat bijzonder! Eerder deden we een oproep om vluchtelingenkinderen te steunen op Koningsdag, door je opbrengsten van de vrijmarkt te delen met hen. Dat is goed gelukt! Vlogger Hala (16) nam een kijkje in Soest. Bekijk hier de vlog:

 

Help vluchtelingkinderen op Koningsdag!

Ga jij deze Koningsdag spullen verkopen of je talenten laten zien? Kom dan in actie voor vluchtelingkinderen door mee te doen aan de koningsdagactie van VluchtelingenWerk Nederland.

Deel je koningsdagopbrengst met vluchtelingkinderen
Door jouw koningsdagopbrengst te delen met vluchtelingkinderen zorg jij ervoor dat zij weer plezier kunnen hebben. Je ontvangt van VluchtelingenWerk een gratis koningsdagactiepakket met allemaal leuke spullen en een eigen pagina op hun actiesite om aandacht te vragen voor jouw actie.

Hoe kun je meedoen aan de koningsdagactie?
Of je nu jouw spullen gaat verkopen, moppen gaat tappen of muziek gaat maken: met jouw actie kun je veel kinderen helpen. Hoe doe je dat?

  1. Meld je actie hier aan.
  2. Vraag het gratis koningsdagactiepakket aan (met poster, ballonnen, prijsstickers en kroontjes).
  3. Bepaal welk deel van je opbrengst je wilt geven voor vluchtelingkinderen.
  4. Vertel zoveel mogelijk mensen waar jij op Koningsdag te vinden bent.
  5. Probeer zoveel mogelijk geld op te halen!

Met jouw actie kun je het verschil maken!
Misschien ken je VluchtelingenWerk Nederland al. VluchtelingenWerk vindt het belangrijk dat vluchtelingkinderen kunnen ontspannen en lol hebben. Door jouw steun maak VluchtelingenWerk deze activiteiten mogelijk.

Week van de Lentekriebels

Van 19 tot en met 23 maart is het weer de Week van de Lentekriebels! Daarom is er op veel scholen les over allerlei dingen die te maken hebben met relaties en seksualiteit. Misschien ook wel bij jou op school. In deze week leer je meer over je lichaam, relaties en hoe het zit met kussen, kriebels in je buik en vrijen.

Wil je meer weten? Lees dan verder op de pagina’s voor meisjes of jongens.

Ook mag je altijd bellen of chatten met ons en je verhaal vertellen of iets vragen aan leeftijdsgenoten bij Help Elkaar.

Documentaire LUISTER over De Kindertelefoon wint op IDFA

Tijd voor een feestje! L U I S T E R, de nieuwe jeugddocumentaire van Gouden Kalf winnares Astrid Bussink over De Kindertelefoon, heeft de Speciale Juryprijs gewonnen op IDFA. Dat is het Internationale Documentaire Filmfestival in Amsterdam.

L U I S T E R toont hoe het leven soms behoorlijk overweldigend kan zijn, vooral als je opgroeit. Dat blijkt wel uit de honderden telefoontjes die we dagelijks krijgen van kinderen die op zoek naar een luisterend oor. Er wordt bijvoorbeeld veel gebeld over scheiden en over schoppen. Over verhuizen en verliefd zijn. Over zingen en zoenen. Over pizza’s, loempia’s, katten en cavia’s. In L U I S T E R komen deze telefoongesprekken samen tot één spannende vertelling.

Op zondag 17 december is er een grote feestelijke vertoning in Tuschinski 1. Als je wilt, mag je daarbij zijn! Je kunt je aanmelden via luister@eenvandejongens.nl.

Wil je alvast een voorproefje? Bekijk hier de trailer.

we zijn er voor jou

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg