Meer hulp Meldknop.nl

Vragenkast

Nieuws

Erover praten helpt

De laatste tijd komt het onderwerp zelfmoord veel in het nieuws. We voelen ons allemaal weleens somber. Maar wat als dat sombere gevoel heel lang aanhoudt en je geen uitweg meer ziet? Als je denkt: ‘Was ik maar dood…’. Als je in de put zit en niet meer weet hoe je verder moet, is het goed om erover te praten. Ook al is dat nog zo moeilijk. Je zult zien dat het fijn is om je hart te luchten. Zoek iemand die je vertrouwt zoals een vriend, vriendin, iemand uit je familie of iemand van school. Je kunt ook praten met een onbekend persoon, bijvoorbeeld met een van onze vrijwilligers. Als je niet durft te praten, kun je ook met hen chatten.

Je staat er niet alleen voor.

 

1 OP DE 3 KINDEREN PRAAT NIET OVER PESTEN

Uit onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat één op de drie kinderen nooit vertelt dat hij of zij gepest wordt. Word jij gepest en durf je er niet over te praten? Bijvoorbeeld omdat erover praten gevolgen kan hebben, of je je schaamt? Misschien wil je het liefst dat stomme gepest vergeten, er niet meer aan denken en er niet over praten. Dat is logisch, maar het pesten houdt niet op als je niemand er iets over vertelt. Je zult merken dat het een opluchting is als je het aan iemand vertelt. Je staat er niet meer zo alleen voor. En je kunt samen bedenken wat je kunt doen om het pesten te stoppen.

Wil je meer informatie over pesten? Kijk dan hier. Als je wilt, kun je altijd bellen of chatten met De Kindertelefoon. Wij praten in vertrouwen met je. Of leg je verhaal voor aan leeftijdsgenoten bij help elkaar.

Geslaagde actie Koningsdag!

Wat bijzonder! Eerder deden we een oproep om vluchtelingenkinderen te steunen op Koningsdag, door je opbrengsten van de vrijmarkt te delen met hen. Dat is goed gelukt! Vlogger Hala (16) nam een kijkje in Soest. Bekijk hier de vlog:

 

Help vluchtelingkinderen op Koningsdag!

Ga jij deze Koningsdag spullen verkopen of je talenten laten zien? Kom dan in actie voor vluchtelingkinderen door mee te doen aan de koningsdagactie van VluchtelingenWerk Nederland.

Deel je koningsdagopbrengst met vluchtelingkinderen
Door jouw koningsdagopbrengst te delen met vluchtelingkinderen zorg jij ervoor dat zij weer plezier kunnen hebben. Je ontvangt van VluchtelingenWerk een gratis koningsdagactiepakket met allemaal leuke spullen en een eigen pagina op hun actiesite om aandacht te vragen voor jouw actie.

Hoe kun je meedoen aan de koningsdagactie?
Of je nu jouw spullen gaat verkopen, moppen gaat tappen of muziek gaat maken: met jouw actie kun je veel kinderen helpen. Hoe doe je dat?

  1. Meld je actie hier aan.
  2. Vraag het gratis koningsdagactiepakket aan (met poster, ballonnen, prijsstickers en kroontjes).
  3. Bepaal welk deel van je opbrengst je wilt geven voor vluchtelingkinderen.
  4. Vertel zoveel mogelijk mensen waar jij op Koningsdag te vinden bent.
  5. Probeer zoveel mogelijk geld op te halen!

Met jouw actie kun je het verschil maken!
Misschien ken je VluchtelingenWerk Nederland al. VluchtelingenWerk vindt het belangrijk dat vluchtelingkinderen kunnen ontspannen en lol hebben. Door jouw steun maak VluchtelingenWerk deze activiteiten mogelijk.

Week van de Lentekriebels

Van 19 tot en met 23 maart is het weer de Week van de Lentekriebels! Daarom is er op veel scholen les over allerlei dingen die te maken hebben met relaties en seksualiteit. Misschien ook wel bij jou op school. In deze week leer je meer over je lichaam, relaties en hoe het zit met kussen, kriebels in je buik en vrijen.

Wil je meer weten? Lees dan verder op de pagina’s voor meisjes of jongens.

Ook mag je altijd bellen of chatten met ons en je verhaal vertellen of iets vragen aan leeftijdsgenoten bij Help Elkaar.

Documentaire LUISTER over De Kindertelefoon wint op IDFA

Tijd voor een feestje! L U I S T E R, de nieuwe jeugddocumentaire van Gouden Kalf winnares Astrid Bussink over De Kindertelefoon, heeft de Speciale Juryprijs gewonnen op IDFA. Dat is het Internationale Documentaire Filmfestival in Amsterdam.

L U I S T E R toont hoe het leven soms behoorlijk overweldigend kan zijn, vooral als je opgroeit. Dat blijkt wel uit de honderden telefoontjes die we dagelijks krijgen van kinderen die op zoek naar een luisterend oor. Er wordt bijvoorbeeld veel gebeld over scheiden en over schoppen. Over verhuizen en verliefd zijn. Over zingen en zoenen. Over pizza’s, loempia’s, katten en cavia’s. In L U I S T E R komen deze telefoongesprekken samen tot één spannende vertelling.

Op zondag 17 december is er een grote feestelijke vertoning in Tuschinski 1. Als je wilt, mag je daarbij zijn! Je kunt je aanmelden via luister@eenvandejongens.nl.

Wil je alvast een voorproefje? Bekijk hier de trailer.

we zijn er voor jou

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg