Meer hulp Meldknop.nl

Vragenkast

Help elkaar

weet niet goed

Plaats vraag

ik ben bang voor ik voor het eerst ongesteld word en ik weet niet hoe ik het moet gaan zeggen

Reageer op deze vraag

Gebruik een alias.

Spelregels

 • Je bent tussen de 8 en 13 jaar oud
 • Gebruik een alias (verzonnen naam)
 • Schrijf je bericht in het Nederlands
 • Maak geen reclame en plaats geen links van sites
 • Als je bericht wordt geplaatst, staat deze zeker 3 dagen op de site.
 • Je stemt er mee in dat De Kindertelefoon jouw bericht kan gebruiken
 1. meisje - 12 jaar

  als je het niet durft te zeggen dan kun je misschien het op een briefje schrijven ik heb het tegen mijn moeder gezegd1 op 1 ik wist ook niet goed hoe ik het moest zeggen hou het het simpel probeer er niet te veel bij na te denken en ik snap best dat je bang bent maar dat hoeft niet voor mij valt het nog heel erg mee voor ieder meisje is het anders en als het voor jouw te erg is dan kun je nog altijd naar de huisarts om te vragen wat je kan doen ik hool dat ik je hier mee heb geholpen

 2. Evi - 12 jaar

  Bedenk eerst tegen wie je het wil zeggen, als je het bv tegen je vriendinnen gaat zeggen kan je vragen of hun al ongesteld zijn geweest en dan zeg jij ik wel of ik ook!

 3. anootje - 13 jaar

  je hoeft nergens bang voor te zijn alle meisjes en vrouwen op de wereld hebben dit en er is niets mis mee als het niet goed voor je was zou je lichaam dit echt niet elke maand opnieuw toelaten dus kijk maar lekker youtube filmpjes met tips zodat als je misschien buikpijn krijgt meteen weet wat te doen!

 4. Latifah - 12 jaar

  Hey Anoniempje! Oke… ik snap heel goed dat je het spannend vind! Ik word permaand ook ongesteld! Ik zou als ik jou was gwn zeggen tegen je moeder of een vertrouwings persoon! Alvast heeeeel veel succes!!!! Kusjes Latifah!

 5. Helpertje - 11 jaar

  je moet gewoon eerlijk zijn. je moeder heeft het ook gehad en ze zal het begrijpen

 6. <3 - 13 jaar

  Hoi anoniempje, Je hoeft niet bang voor ongesteldheid te zijn. Alle vrouwen hebben dat wel eens en het is echt niet heel erg. Je hoeft ook niet bang te zijn om het te vertellen want ongesteldheid is heel normaal en je hoeft je er ook niet voor te schamen. Je kan er het beste met je moeder over praten omdat zij een vrouw is en dus ook weet hoe het is om ongesteld te zijn. Misschien kan zij je helpen. Verder hoef je het eigenlijk aan niemand te vertellen als je dat zelf niet wilt.

 7. Annoniem - 11 jaar

  Toen ik het het eerst werd kon ik het niet accepteren en wist ik ook niet hoe ik het moest zeggen. Uiteindelijk was me plan gewoon doorlekken en dan zeggen (had toen toch vrij)

 8. Een alias - 12 jaar

  Als je het op school hebt kan je het de juf vragen, bij mij op school hebben we een lade met die dingen.. En als je thuis bent. Zeg gwn tegen je moeder ofzo, het is normaal, en je kan ook gwn roepen: MAAAAM IK HEB BLOED!!!!!!! : )

we zijn er voor jou

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Elke dag van 11.00-20.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-20.00 uur

Verberg