Meer hulp Meldknop.nl

Vragenkast

1 OP DE 3 KINDEREN PRAAT NIET OVER PESTEN


Uit onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat één op de drie kinderen nooit vertelt dat hij of zij gepest wordt. Word jij gepest en durf je er niet over te praten? Bijvoorbeeld omdat erover praten gevolgen kan hebben, of je je schaamt? Misschien wil je het liefst dat stomme gepest vergeten, er niet meer aan denken en er niet over praten. Dat is logisch, maar het pesten houdt niet op als je niemand er iets over vertelt. Je zult merken dat het een opluchting is als je het aan iemand vertelt. Je staat er niet meer zo alleen voor. En je kunt samen bedenken wat je kunt doen om het pesten te stoppen. Wil je meer informatie over pesten? Kijk dan hier. Als je wilt, kun je altijd bellen of chatten met De Kindertelefoon. Wij praten in vertrouwen met je. Of leg je verhaal voor aan leeftijdsgenoten bij help elkaar.

Lees meer
Mijn Gevoel

Bang


Ben je bang voor spinnen? Bang in het donker? Bang omdat je je niet veilig voelt? Bang zijn is niet stom! Iedereen is wel ergens bang voor.

Wat...

Lees meer

Naomi is verliefd

Hoe werkt de kindertelefoon

Verliefdheid en verkering

Zoenen


Als je verkering hebt, willen julie misschien wel met elkaar zoenen. Maar wat is dat eigenlijk precies?

Wat is zoenen?

Je hebt veel...

Lees meer
Thuis en Familie

Mijn ouders gaan scheiden


Als je ouders verteld hebben dat ze gaan scheiden, ben je vast erg geschrokken. Misschien ben je ook boos, verdrietig of teleurgesteld. Je vraagt...

Lees meer
Poll

Ik baal dat Nederland niet meedoet met het WK voetbal

Laden ... Laden ...
Vrienden en vriendinnen

Geen vrienden meer


Soms is een vriendschap ineens over. Dat kan omdat je ruzie krijgt, je gepest wordt, of omdat je allebei andere dingen leuk gaat vinden.

Wil je...

Lees meer
Help Elkaar
Het forum van De Kindertelefoon

Help elkaar met vragen die je hebt. Je kunt een vraag stellen, maar ook reageren op een vraag van een ander.

Bekijken
Meer
Leuke dingen doen

Internetten


Op internet is altijd wel wat leuks te vinden. Én je kunt er leuke mensen leren kennen! Hoe zorg je dat je veilig internet?

Hoe maak ik...

Lees meer
Droomkussen
Mijn droom is om succesvol te worden in de paardensport/paardrijden!! Ik vind het echt super leuk om te doen, maar ik word er wel mee gepest. Daar geef ik helemaal niks om. Dus pesters die dit zien: Milan, 12 jaar
Lees meer
Mijn lichaam

Mijn uiterlijk


Wist je dat bijna iedereen zich wel eens schaamt voor zijn uiterlijk? We zitten allemaal wel eens een dag niet zo lekker in ons vel. En iedereen...

Lees meer
Klaagmuur
Blij en Verdrietig Hey! Ik ben Faith, ik had een berichtje geplaatst bij Help Elkaar. 3 mensen hebben gereageerd en ik heb heel veel aan hun tips... Faith, 12 jaar
Lees meer

we zijn er voor jou

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Dagelijks van 11.00-21.00 uur

Verberg