Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat

Topics

Ask & Find

Lichaam & Gevoel

Bewegen en sporten

Bewegen is gezond. En dat hoeft niet altijd een zware work-out op de sportschool te zijn. Ook wandelen, traplopen en fietsen tellen mee.

Waarom is bewegen goed voor je?

Bewegen is niet alleen goed voor je gewicht, maar ook voor je uithoudingsvermogen, je weerstand en je conditie. En je zit lekkerder in je vel door alle goede hormonen die je lichaam aanmaakt tijdens het sporten.

Hoeveel beweging heb ik nodig?

Je hebt elke dag minimaal een uur 'matig intensieve inspanning' nodig. Matig intensief betekent dat je wel beweegt, maar dat je er niet heel erg moe van wordt. Dat kan bijvoorbeeld door te fietsen, wandelen, of skaten. Of gewoon door alledaagse dingen te doen, bijvoorbeeld boodschappen doen, grasmaaien, de auto wassen, of actief je kamer opruimen.

Hoe blijf ik in conditie?

Om fit te blijven, moet je twee keer per week intensief bewegen. Dat kun je al bereiken door twee fanatieke gymlessen per week op school, maar ook door aan sport te doen. Bijvoorbeeld bij een sportvereniging.

 

Heeft de ask & find je geholpen? Laat het ons weten!

je staat er niet alleen voor

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op deze website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.

Chat of bel 0800-0432 (gratis & anoniem)
Elke dag van 11.00-20.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-20.00 uur

Verberg